Kartofler med dildcreme og citronolie
Tilbehør

Kartofler med dildcreme og citronolie

Kogte små kartofler vendt i en frisk dildcreme og dryppet med citronolie – en enkel og nordisk ret, der smager af sommer og lethed.

ModerneSommerHverdagWeekendSund resetTilbehør
Indkøbsliste
Rate:
4.8 (164)
35 min total
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 800 g Små kartofler
  • 1 bundt Frisk dild
  • 150 g Creme fraiche 18%
  • 1 stk Citron
  • 3 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Salt
  • 0.3 tsk Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog kartoflerne

    Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.

    20 min
    High heat
    GrydeDørslagSke
  2. 2

    Lav dildcremen

    Hak dilden fint, og rør den sammen med creme fraiche, lidt salt og peber. Smag til – cremen skal være frisk og let syrlig.

    5 min
    KnivSkærebrætSkålSke
  3. 3

    Lav citronolien

    Riv skallen af citronen og pres saften ud. Bland med olivenolie og en knivspids salt. Rør godt sammen.

    3 min
    RivejernSkålPiskeris
  4. 4

    Vend kartoflerne

    Vend de lune kartofler forsigtigt i dildcremen, så de dækkes jævnt.

    2 min
    SkålSke

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

C

Camilla

Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.

Detaljer

Næring

Kalorier

210kcal

Protein

4g

Fedt

9g

Kulhydrat

28g

Portionsstørrelse

250g

Variationer

Smag

  • Med purløg
  • Med hvidløg
  • Med kapers

Sundhed

  • Let med yoghurt i stedet for creme fraiche
  • Uden olie