
Tilbehør
Kartofler med dildcreme og citronolie
Kogte små kartofler vendt i en frisk dildcreme og dryppet med citronolie – en enkel og nordisk ret, der smager af sommer og lethed.
ModerneSommerHverdagWeekendSund resetTilbehør
4.8 (164)
35 min total
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 800 g Små kartofler
- 1 bundt Frisk dild
- 150 g Creme fraiche 18%
- 1 stk Citron
- 3 spsk Olivenolie
- 1 tsk Salt
- 0.3 tsk Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 1
Kog kartoflerne
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.
20 minHigh heatGrydeDørslagSke - 2
Lav dildcremen
Hak dilden fint, og rør den sammen med creme fraiche, lidt salt og peber. Smag til – cremen skal være frisk og let syrlig.
5 minKnivSkærebrætSkålSke - 3
Lav citronolien
Riv skallen af citronen og pres saften ud. Bland med olivenolie og en knivspids salt. Rør godt sammen.
3 minRivejernSkålPiskeris - 4
Vend kartoflerne
Vend de lune kartofler forsigtigt i dildcremen, så de dækkes jævnt.
2 minSkålSke
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
C
Camilla
Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.
Detaljer
Næring
Kalorier
210kcal
Protein
4g
Fedt
9g
Kulhydrat
28g
Portionsstørrelse
250g
Variationer
Smag
- Med purløg
- Med hvidløg
- Med kapers
Sundhed
- Let med yoghurt i stedet for creme fraiche
- Uden olie



