Bagt Blomkål med Urter og Parmesan
Forret

Bagt Blomkål med Urter og Parmesan

Sprødt, gyldent blomkål bagt i ovn med parmesan, hvidløg og friske urter – en simpel og smagfuld ret, der dufter af det gode køkken.

TraditionelHverdagWeekendForretVegetarNordisk
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 1 stk blomkål
  • 3 spsk olivenolie
  • 50 g revet parmesan
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 spsk frisk persille
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 stk citron (skal)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen

    Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).

    2 min
    200°C
  2. 2

    Forbered blomkålen

    Del blomkålen i små buketter og læg dem på en bageplade med bagepapir.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt olie og krydderier

    Dryp olivenolie over blomkålen og vend med hvidløg, timian, salt og peber. Drys revet parmesan på toppen.

    5 min
  4. 4

    Bag i ovnen

    Bag blomkålen i 25 minutter, til den er gylden og sprød i kanten. Vend undervejs for jævn farve.

    25 min
    200°C
  5. 5

    Pynt og server

    Drys med frisk persille og lidt citronskal inden servering.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad – hverdagsmad med balance, varme og nordisk enkelhed.

Detaljer

Næring

Kalorier

220kcal

Protein

9g

Fedt

17g

Kulhydrat

8g

Portionsstørrelse

250g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard