Bagt rødbedesalat med friskost og urter
Forret

Bagt rødbedesalat med friskost og urter

En lun rødbedesalat med cremet friskost og friske urter – enkel, nordisk og fuld af farve. Perfekt som tilbehør eller let måltid.

ModerneHverdagWeekendComfort foodSund resetSalat
Indkøbsliste
Rate:
4.9 (146)
50 min total
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 600 g Rødbeder
  • 2 spsk Olivenolie
  • 0.5 tsk Salt
  • 0.3 tsk Friskkværnet peber
  • 100 g Friskost (fx flødeost eller gedeost)
  • 1 bundt Friske urter (fx persille, timian, dild)
  • 1 spsk Citronsaft
  • 1 tsk Honning (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered rødbederne

    Skræl rødbederne og skær dem i både eller tern. Læg dem i en skål og vend med olie, salt og peber.

    5 min
    KnivSkærebrætSkålSke
  2. 2

    Bag rødbederne

    Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter, til de er møre og let karamelliserede.

    40 min
    200°C
    OvnBageplade
  3. 3

    Klargør urter og dressing

    Hak urterne groft. Rør citronsaft og evt. honning sammen med lidt olie til en let dressing.

    5 min
    KnivSkærebrætSkålPiskeris
  4. 4

    Anret salaten

    Læg de lune rødbeder på et fad. Fordel friskost i små klatter og drys urterne over. Dryp dressingen på til sidst.

    5 min
    TallerkenSke

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

C

Camilla

Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.

Detaljer

Næring

Kalorier

230kcal

Protein

6g

Fedt

14g

Kulhydrat

20g

Portionsstørrelse

250g

Variationer

Smag

  • Med balsamico
  • Med nødder
  • Med bagt gulerod

Sundhed

  • Uden ost
  • Med mindre olie