
Forret
Bagt rødbedesalat med friskost og urter
En lun rødbedesalat med cremet friskost og friske urter – enkel, nordisk og fuld af farve. Perfekt som tilbehør eller let måltid.
ModerneHverdagWeekendComfort foodSund resetSalat
4.9 (146)
50 min total
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 600 g Rødbeder
- 2 spsk Olivenolie
- 0.5 tsk Salt
- 0.3 tsk Friskkværnet peber
- 100 g Friskost (fx flødeost eller gedeost)
- 1 bundt Friske urter (fx persille, timian, dild)
- 1 spsk Citronsaft
- 1 tsk Honning (valgfrit)
Fremgangsmåde
- 1
Forbered rødbederne
Skræl rødbederne og skær dem i både eller tern. Læg dem i en skål og vend med olie, salt og peber.
5 minKnivSkærebrætSkålSke - 2
Bag rødbederne
Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter, til de er møre og let karamelliserede.
40 min200°COvnBageplade - 3
Klargør urter og dressing
Hak urterne groft. Rør citronsaft og evt. honning sammen med lidt olie til en let dressing.
5 minKnivSkærebrætSkålPiskeris - 4
Anret salaten
Læg de lune rødbeder på et fad. Fordel friskost i små klatter og drys urterne over. Dryp dressingen på til sidst.
5 minTallerkenSke
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
C
Camilla
Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.
Detaljer
Næring
Kalorier
230kcal
Protein
6g
Fedt
14g
Kulhydrat
20g
Portionsstørrelse
250g
Variationer
Smag
- Med balsamico
- Med nødder
- Med bagt gulerod
Sundhed
- Uden ost
- Med mindre olie



