Hjemmelavede Pomfritter
Forret

Hjemmelavede Pomfritter

Sprøde udenpå, bløde indeni – klassiske hjemmelavede pomfritter. Perfekte til alt fra pølsemix og burgere til salater.

TraditionelHverdagWeekendComfort foodBørnevenligtForret
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 800 g store bagekartofler
  • 1 l olie til stegning (fx raps eller solsikke)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered kartoflerne

    Skræl kartoflerne, og skær dem i stave på ca. 1 cm tykkelse. Læg dem i koldt vand i mindst 30 minutter for at fjerne stivelsen.

    30 min
  2. 2

    Tør og forsteg

    Dup kartoflerne tørre. Varm olien op til 160°C, og steg fritterne i små portioner i ca. 4–5 minutter, uden at de tager farve. Tag dem op og lad dem dryppe af.

    10 min
    160°C
  3. 3

    Anden stegning

    Skru olien op til 190°C, og steg fritterne gyldne og sprøde – ca. 2–3 minutter.

    5 min
    190°C
  4. 4

    Servering

    Læg fritterne på køkkenrulle, drys med salt og evt. friske urter. Server straks.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad – ærlig mad med sprødhed, smør og kærlighed.

Detaljer

Næring

Kalorier

320kcal

Protein

6g

Fedt

18g

Kulhydrat

35g

Portionsstørrelse

150g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard