Kartoffelfad med porrer og ost
Aftensmad

Kartoffelfad med porrer og ost

Et cremet og gyldent kartoffelfad med porrer, fløde og smeltet ost – en klassisk nordisk hverdagsret, der spreder duft af efterår og varme.

TraditionelEfterårHverdagComfort foodAftensmadHverdagsmad
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
3 portioner
Mellem

Ingredienser

portioner
  • 800 g Kartofler
  • 2 stk Porrer
  • 150 g Revet ost
  • 2.5 dl Piskefløde
  • 1 spsk Smør
  • 1 tsk Salt
  • 0.5 tsk Sort peber
  • 0.3 tsk Muskatnød, friskrevet

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsager

    Hold porrer og kartofler adskilt, så de kan lægges i lag senere.

    10 min
    KnivSkærebrætSkål
  2. 2

    Smør fadet

    Drys let med salt, peber og muskatnød mellem lagene.

    5 min
    SkålOvn
  3. 3

    Hæld fløde over

    Tryk let på toppen for at sikre, at fløden fordeler sig jævnt.

    1 min
    Målkop
  4. 4

    Bag retten

    Dæk evt. med folie de første 25 minutter og fjern det til sidst for sprød overflade.

    45 min
    200°C
    Ovn
  5. 5

    Tilsæt ost

    Lad fadet hvile et par minutter før servering.

    10 min
    200°C
    Ovn

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordisk madunivers med fokus på ro, smag og sæson.

Detaljer

Næring

Kalorier

520kcal

Protein

15g

Fedt

32g

Kulhydrat

40g

Portionsstørrelse

400g

Variationer

Smag

  • cremet
  • mild
  • nøddet

Sundhed

  • vegetarisk
  • fyldig