
Aftensmad
Kartoffelfad med porrer og ost
Et cremet og gyldent kartoffelfad med porrer, fløde og smeltet ost – en klassisk nordisk hverdagsret, der spreder duft af efterår og varme.
TraditionelEfterårHverdagComfort foodAftensmadHverdagsmad
0.0 (0)
3 portioner
Mellem
Ingredienser
portioner
- 800 g Kartofler
- 2 stk Porrer
- 150 g Revet ost
- 2.5 dl Piskefløde
- 1 spsk Smør
- 1 tsk Salt
- 0.5 tsk Sort peber
- 0.3 tsk Muskatnød, friskrevet
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsager
Hold porrer og kartofler adskilt, så de kan lægges i lag senere.
10 minKnivSkærebrætSkål - 2
Smør fadet
Drys let med salt, peber og muskatnød mellem lagene.
5 minSkålOvn - 3
Hæld fløde over
Tryk let på toppen for at sikre, at fløden fordeler sig jævnt.
1 minMålkop - 4
Bag retten
Dæk evt. med folie de første 25 minutter og fjern det til sidst for sprød overflade.
45 min200°COvn - 5
Tilsæt ost
Lad fadet hvile et par minutter før servering.
10 min200°COvn
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Nordisk madunivers med fokus på ro, smag og sæson.
Detaljer
Næring
Kalorier
520kcal
Protein
15g
Fedt
32g
Kulhydrat
40g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- cremet
- mild
- nøddet
Sundhed
- vegetarisk
- fyldig



