
Bagværk
Lune rundstykker med smør og pålæg
Lune rundstykker med smør og pålæg – helt klassisk, helt nødvendigt. En duft af weekendmorgen, hygge og friskbagt brød.
TraditionelWeekendComfort foodBrunchHverdagBagværk
4.9 (211)
35 min total
8 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 500 g Hvedemel
- 1 tsk Tørgær
- 3 dl Lunkent vand
- 50 g Smør
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Sukker
- 1 stk Æg til pensling
Fremgangsmåde
- 1
Lav dejen
Rør gær, sukker og salt ud i lunkent vand. Tilsæt smør i tern og derefter melet lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Ælt grundigt.
10 minSkålSkeMålkop - 2
Hæv dejen
Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.
60 minSkålKøkkenhåndklæde - 3
Form rundstykkerne
Del dejen i 8 stykker, form dem til kugler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade.
5 minBagepladeKniv - 4
Bag rundstykkerne
Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
15 min220°COvnBørste
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
C
Camilla
Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.
Detaljer
Næring
Kalorier
210kcal
Protein
6g
Fedt
5g
Kulhydrat
34g
Portionsstørrelse
80g
Variationer
Smag
- Med birkes
- Med havre
- Med fuldkorn
Sundhed
- Uden smør
- Med grahamsmel



