Lune rundstykker med smør og pålæg
Bagværk

Lune rundstykker med smør og pålæg

Lune rundstykker med smør og pålæg – helt klassisk, helt nødvendigt. En duft af weekendmorgen, hygge og friskbagt brød.

TraditionelWeekendComfort foodBrunchHverdagBagværk
Indkøbsliste
Rate:
4.9 (211)
35 min total
8 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 500 g Hvedemel
  • 1 tsk Tørgær
  • 3 dl Lunkent vand
  • 50 g Smør
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
  • 1 stk Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. 1

    Lav dejen

    Rør gær, sukker og salt ud i lunkent vand. Tilsæt smør i tern og derefter melet lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Ælt grundigt.

    10 min
    SkålSkeMålkop
  2. 2

    Hæv dejen

    Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.

    60 min
    SkålKøkkenhåndklæde
  3. 3

    Form rundstykkerne

    Del dejen i 8 stykker, form dem til kugler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade.

    5 min
    BagepladeKniv
  4. 4

    Bag rundstykkerne

    Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 220°C i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

    15 min
    220°C
    OvnBørste

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

C

Camilla

Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.

Detaljer

Næring

Kalorier

210kcal

Protein

6g

Fedt

5g

Kulhydrat

34g

Portionsstørrelse

80g

Variationer

Smag

  • Med birkes
  • Med havre
  • Med fuldkorn

Sundhed

  • Uden smør
  • Med grahamsmel