Pandekager med kærnemælk og vanilje
Dessert

Pandekager med kærnemælk og vanilje

Klassiske, luftige pandekager med kærnemælk og vanilje – sprøde i kanten og bløde i midten. Perfekte til weekendmorgen, dessert eller hyggestund.

TraditionelWeekendComfort foodHverdagFejringDessert
Indkøbsliste
Rate:
4.9 (213)
30 min total
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 150 g Hvedemel
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 0.3 tsk Salt
  • 3 dl Kærnemælk
  • 2 stk Æg
  • 40 g Smør
  • 10 g Smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland de tørre ingredienser

    Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål.

    3 min
    SkålSke
  2. 2

    Tilsæt de våde ingredienser

    Pisk kærnemælk og æg sammen i en anden skål, og hæld det i de tørre ingredienser. Rør til en jævn dej.

    5 min
    SkålPiskeris
  3. 3

    Tilsæt smeltet smør

    Smelt smørret, og rør det i dejen. Lad dejen hvile et par minutter.

    2 min
    GrydeSke
  4. 4

    Steg pandekagerne

    Varm lidt smør på panden, og steg pandekagerne gyldne på begge sider. De skal være sprøde i kanten og bløde i midten.

    20 min
    Medium heat
    PandeSpatel

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

C

Camilla

Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.

Detaljer

Næring

Kalorier

240kcal

Protein

7g

Fedt

11g

Kulhydrat

27g

Portionsstørrelse

150g

Variationer

Smag

  • Med citron
  • Med blåbær
  • Med kardemomme

Sundhed

  • Med fuldkornsmel
  • Uden sukker