Hjemmelavet Sandwichbrød
Dessert

Hjemmelavet Sandwichbrød

Blødt og luftigt sandwichbrød, perfekt til alle slags fyld – fra chorizo og rød pesto til æg, bacon og kylling. Simpelt, lækkert og hverdagsvenligt.

TraditionelHverdagWeekendFamilietidDessertFrokost
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
6 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 250 ml vand (lunkent)
  • 100 ml mælk (lunken)
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1.5 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • 1 stk æg (til pensling)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Lav dejen

    Rør gær ud i lunkent vand og mælk. Tilsæt sukker, olie og salt, og rør melet i lidt ad gangen til dejen er smidig og let klistret.

    10 min
  2. 2

    Hævning

    Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    High heat
  3. 3

    Form brødene

    Del dejen i 6-8 stykker, og form dem som aflange sandwichbrød. Læg dem på bagepapir og lad efterhæve i 20 minutter.

    20 min
  4. 4

    Bagning

    Pensl med æg og bag ved 200°C (alm. ovn) i 12-15 minutter, til de er gyldne og let sprøde på toppen.

    15 min
    200°C
  5. 5

    Afkøling

    Lad brødene køle let af på rist – de skal være lune, men ikke varme, når de skæres.

    10 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

C

Camilla

Nordmad – rolig mad, bløde brød og plads til det, du har lyst til.

Detaljer

Næring

Kalorier

260kcal

Protein

8g

Fedt

7g

Kulhydrat

40g

Portionsstørrelse

100g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard