
Hjemmelavet Sandwichbrød
Blødt og luftigt sandwichbrød, perfekt til alle slags fyld – fra chorizo og rød pesto til æg, bacon og kylling. Simpelt, lækkert og hverdagsvenligt.
Ingredienser
- 250 ml vand (lunkent)
- 100 ml mælk (lunken)
- 25 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- 1.5 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 1 stk æg (til pensling)
Fremgangsmåde
- 1
Lav dejen
Rør gær ud i lunkent vand og mælk. Tilsæt sukker, olie og salt, og rør melet i lidt ad gangen til dejen er smidig og let klistret.
10 min - 2
Hævning
Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den er fordoblet i størrelse.
60 minHigh heat - 3
Form brødene
Del dejen i 6-8 stykker, og form dem som aflange sandwichbrød. Læg dem på bagepapir og lad efterhæve i 20 minutter.
20 min - 4
Bagning
Pensl med æg og bag ved 200°C (alm. ovn) i 12-15 minutter, til de er gyldne og let sprøde på toppen.
15 min200°C - 5
Afkøling
Lad brødene køle let af på rist – de skal være lune, men ikke varme, når de skæres.
10 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Camilla
Nordmad – rolig mad, bløde brød og plads til det, du har lyst til.
Detaljer
Næring
Kalorier
260kcal
Protein
8g
Fedt
7g
Kulhydrat
40g
Portionsstørrelse
100g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



