Bagte Æbler med Kanel, Havre og Honning
Dessert

Bagte Æbler med Kanel, Havre og Honning

En varm og aromatisk dessert med bagte æbler, sprød havretopping og et strejf af honning. En nordisk klassiker i moderne og sundere udgave.

TraditionelHverdagWeekendDessertVegetarNordisk
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 4 stk store æbler (fx Ingrid Marie eller Belle de Boskoop)
  • 50 g havregryn
  • 40 g smør
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kanel
  • 30 g valnødder (hakket)
  • 20 g rosiner (valgfrit)
  • 1 knsp salt
  • 2 dl vaniljeskyr eller cremefraiche (til servering)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered æblerne

    Sørg for at æblerne kan stå stabilt i fadet.

    5 min
  2. 2

    Lav fyldet

    Smørret må gerne være blødt, så det samler fyldet let.

    3 min
  3. 3

    Fyld æblerne

    Pres fyldet let sammen for at holde formen.

    3 min
  4. 4

    Bag æblerne

    Dæk evt. med stanniol de første 10 minutter, så de ikke brænder.

    25 min
    180°C
  5. 5

    Servering

    Dryp evt. lidt ekstra honning over ved servering.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Frontend-udvikler og madentusiast med forkærlighed for enkle nordiske desserter.

Detaljer

Næring

Kalorier

280kcal

Protein

4g

Fedt

12g

Kulhydrat

38g

Portionsstørrelse

180g

Variationer

Smag

  • Tilsæt et stænk rom eller æblemost i fyldet for dybere smag
  • Erstat valnødder med mandler for mildere smag

Kulturelt

  • Server med koldskål om sommeren i stedet for skyr
  • Brug danske æblesorter for autentisk nordisk profil

Sundhed

  • Brug plantebaseret smør og yoghurt for vegansk version
  • Skær ned på honningen og tilføj et drys chiafrø for mere fiber