
Dessert
Bagte Æbler med Kanel, Havre og Honning
En varm og aromatisk dessert med bagte æbler, sprød havretopping og et strejf af honning. En nordisk klassiker i moderne og sundere udgave.
TraditionelHverdagWeekendDessertVegetarNordisk
0.0 (0)
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 4 stk store æbler (fx Ingrid Marie eller Belle de Boskoop)
- 50 g havregryn
- 40 g smør
- 2 spsk honning
- 1 tsk kanel
- 30 g valnødder (hakket)
- 20 g rosiner (valgfrit)
- 1 knsp salt
- 2 dl vaniljeskyr eller cremefraiche (til servering)
Fremgangsmåde
- 1
Forbered æblerne
Sørg for at æblerne kan stå stabilt i fadet.
5 min - 2
Lav fyldet
Smørret må gerne være blødt, så det samler fyldet let.
3 min - 3
Fyld æblerne
Pres fyldet let sammen for at holde formen.
3 min - 4
Bag æblerne
Dæk evt. med stanniol de første 10 minutter, så de ikke brænder.
25 min180°C - 5
Servering
Dryp evt. lidt ekstra honning over ved servering.
2 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Frontend-udvikler og madentusiast med forkærlighed for enkle nordiske desserter.
Detaljer
Næring
Kalorier
280kcal
Protein
4g
Fedt
12g
Kulhydrat
38g
Portionsstørrelse
180g
Variationer
Smag
- Tilsæt et stænk rom eller æblemost i fyldet for dybere smag
- Erstat valnødder med mandler for mildere smag
Kulturelt
- Server med koldskål om sommeren i stedet for skyr
- Brug danske æblesorter for autentisk nordisk profil
Sundhed
- Brug plantebaseret smør og yoghurt for vegansk version
- Skær ned på honningen og tilføj et drys chiafrø for mere fiber



