Cremet Pasta med Citron og Spinat
Hovedret

Cremet Pasta med Citron og Spinat

En frisk og cremet pastaret med citron, spinat og fløde – enkel hverdagsmad, der smager af sol og balance.

TraditionelHverdagHovedretVegetarNordisk Fusionpasta
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta (fx tagliatelle eller penne)
  • 150 g frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 200 ml fløde (madlavnings- eller piskefløde)
  • 1 stk citron (skal og saft)
  • 40 g revet parmesan
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog pastaen

    Kog pastaen al dente i saltet vand. Gem 1 dl af kogevandet, inden du hælder vandet fra.

    10 min
    100°C
  2. 2

    Sautér hvidløg og spinat

    Varm olivenolie på en pande. Sautér finthakket hvidløg 1 minut, og tilsæt derefter spinaten, til den falder sammen.

    4 min
    Medium heat
  3. 3

    Lav den cremede sauce

    Hæld fløde, citronsaft og -skal på panden. Lad det simre et par minutter, til saucen tykner let.

    5 min
    Low heat
  4. 4

    Vend pastaen i saucen

    Tilsæt den kogte pasta og lidt af kogevandet. Rør rundt, til alt er dækket af sauce. Slut af med parmesan, salt og peber.

    3 min
  5. 5

    Servering

    Server straks – pynt evt. med ekstra citron, frisk spinat og parmesan.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

C

Camilla Basse Christoffersen

Nordmad – mad der samler, smager og føles godt.

Detaljer

Næring

Kalorier

480kcal

Protein

18g

Fedt

22g

Kulhydrat

48g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard