
Egyptisk Linsesuppe med Citron og Hytteost
En cremet og krydret egyptisk-inspireret linsesuppe uden koriander – med grønne linser, hvidløg, spidskommen og en frisk klat hytteost og citron på toppen.
Ingredienser
- 250 g grønne linser
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 2 stk gulerødder
- 1 stk kartofler
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk stødt paprika
- 0.5 tsk gurkemeje
- 1 l grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- 0.5 stk citron (skal og saft)
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
- 100 g hytteost
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsager
Hak løg, hvidløg, gulerødder og kartoffel groft.
5 min - 2
Svits krydderier og grøntsager
Varm olivenolie i en gryde og steg løg, hvidløg, gulerødder og kartoffel sammen med spidskommen, paprika og gurkemeje i 5 minutter, til løgene er bløde.
5 minMedium heat - 3
Tilsæt linser og bouillon
Hæld de skyllede linser og bouillon i gryden. Rør rundt og bring det i kog.
2 min - 4
Simr til linserne er møre
Skru ned for varmen og lad suppen simre under låg i ca. 25 minutter, indtil linser og grøntsager er møre.
25 minLow heat - 5
Blend og smag til
Blend suppen glat med en stavblender (eller delvist, hvis du ønsker mere struktur). Smag til med salt, peber og frisk citronsaft.
5 min - 6
Servering
Server den varme suppe i skåle med en skefuld hytteost på toppen, lidt revet citronskal og friskkværnet peber. Server med brød ved siden af.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
En enkel, varm suppe – perfekt til kolde aftener og familieaftensmad.
Detaljer
Næring
Kalorier
310kcal
Protein
18g
Fedt
9g
Kulhydrat
36g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



