Trangia Karrygryde med Linser og Kokos
Hovedret

Trangia Karrygryde med Linser og Kokos

En cremet, varm og mættende linsegryde, designet til Trangia. Perfekt til outdoor-livet – hurtig, billig og fuld af energi efter en dag i naturen.

UdendørsCampingVandringHovedretVegetarLaktosefri
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
2 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 150 g røde linser
  • 400 ml kokosmælk
  • 200 ml vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 stk løg (tørret eller frisk)
  • 1 fed hvidløg (pulver eller frisk)
  • 1.5 spsk karrypulver
  • 2 spsk olie eller smør
  • 1 tsk salt
  • 0.5 stk lime (valgfrit)
  • 30 g spinat (tørret eller frisk)
  • 150 g ris (forkogte eller hurtigkogte)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered Trangia

    Justér flammen, så det ikke brænder på – Trangia giver jævn varme.

    1 min
    Medium heat
  2. 2

    Sautér krydderier og løg

    Karryen skal lige brændes let af for at frigive aroma.

    2 min
    Medium heat
  3. 3

    Tilsæt linser og væske

    Når det koger, skru ned for varmen.

    2 min
    High heat
  4. 4

    Simr til linserne er møre

    Rør af og til, og tilsæt lidt ekstra vand hvis den bliver for tyk.

    12 min
    Low heat
  5. 5

    Tilsæt spinat og smag til

    Spinaten skal bare falde sammen – så er retten klar.

    2 min
  6. 6

    Servering

    Perfekt med frisk lime på toppen og evt. lidt ristede nødder.

    1 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Outdoor-entusiast og madudvikler med fokus på smagfulde retter, der fungerer i det fri.

Detaljer

Næring

Kalorier

520kcal

Protein

20g

Fedt

24g

Kulhydrat

45g

Portionsstørrelse

450g

Variationer

Smag

  • Tilsæt lidt chili eller cayenne for en stærkere version
  • Rør en skefuld peanutbutter i for ekstra cremethed

Kulturelt

  • Skift karry ud med garam masala for indisk version
  • Tilsæt tørret fisk eller bacontern for nordisk proteinvariant

Sundhed

  • Brug light kokosmælk for lavere fedtindhold
  • Tilsæt tørret gulerod eller porre for flere grøntsager