
Hovedret
Trangia Karrygryde med Linser og Kokos
En cremet, varm og mættende linsegryde, designet til Trangia. Perfekt til outdoor-livet – hurtig, billig og fuld af energi efter en dag i naturen.
UdendørsCampingVandringHovedretVegetarLaktosefri
0.0 (0)
2 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 150 g røde linser
- 400 ml kokosmælk
- 200 ml vand eller grøntsagsbouillon
- 1 stk løg (tørret eller frisk)
- 1 fed hvidløg (pulver eller frisk)
- 1.5 spsk karrypulver
- 2 spsk olie eller smør
- 1 tsk salt
- 0.5 stk lime (valgfrit)
- 30 g spinat (tørret eller frisk)
- 150 g ris (forkogte eller hurtigkogte)
Fremgangsmåde
- 1
Forbered Trangia
Justér flammen, så det ikke brænder på – Trangia giver jævn varme.
1 minMedium heat - 2
Sautér krydderier og løg
Karryen skal lige brændes let af for at frigive aroma.
2 minMedium heat - 3
Tilsæt linser og væske
Når det koger, skru ned for varmen.
2 minHigh heat - 4
Simr til linserne er møre
Rør af og til, og tilsæt lidt ekstra vand hvis den bliver for tyk.
12 minLow heat - 5
Tilsæt spinat og smag til
Spinaten skal bare falde sammen – så er retten klar.
2 min - 6
Servering
Perfekt med frisk lime på toppen og evt. lidt ristede nødder.
1 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Outdoor-entusiast og madudvikler med fokus på smagfulde retter, der fungerer i det fri.
Detaljer
Næring
Kalorier
520kcal
Protein
20g
Fedt
24g
Kulhydrat
45g
Portionsstørrelse
450g
Variationer
Smag
- Tilsæt lidt chili eller cayenne for en stærkere version
- Rør en skefuld peanutbutter i for ekstra cremethed
Kulturelt
- Skift karry ud med garam masala for indisk version
- Tilsæt tørret fisk eller bacontern for nordisk proteinvariant
Sundhed
- Brug light kokosmælk for lavere fedtindhold
- Tilsæt tørret gulerod eller porre for flere grøntsager



