Græskarsuppe med chili og lime
Suppe

Græskarsuppe med chili og lime

En cremet og moderniseret nordisk græskarsuppe med mild chili, frisk lime og varme krydderier. Enkel, smagfuld og perfekt til efteråret.

ModerneEfterårHverdagDinnerFamilietidSuppe
Indkøbsliste
Rate:
5.0 (1)
35 min total
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 800 g Hokkaido eller butternut græskar
  • 1 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 0.5 stk Rød chili, uden kerner
  • 2 stk Gulerødder
  • 1 spsk Olivenolie
  • 800 ml Grøntsagsbouillon
  • 100 ml Kokosmælk
  • 1 spsk Limesaft
  • 1 tsk Salt
  • 1 knsp Peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsagerne

    Behold evt. skræl på hokkaido for nemmere tilberedning.

    5 min
    KnivSkærebræt
  2. 2

    Sauter grøntsager

    Det giver sødme og mere dyb smag.

    3 min
    Medium heat
    GrydeSpatel
  3. 3

    Kog suppen

    Grøntsagerne skal være helt bløde før blendning.

    15 min
    Medium heat
    GrydeLåg
  4. 4

    Blend suppen

    Brug stavblender direkte i gryden.

    2 min
    BlenderGryde
  5. 5

    Smag til

    Justér styrken med ekstra chili eller lime.

    2 min
    Low heat
    SkeGryde

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

N

Nordmad

Nordisk hverdagsmad med ro, varme og sæsonens råvarer.

Detaljer

Næring

Kalorier

180kcal

Protein

3g

Fedt

7g

Kulhydrat

27g

Portionsstørrelse

330g

Variationer

Smag

  • Ingefær
  • Karry

Sundhed

  • Let version uden kokosmælk