
Grøntsagssuppe med Timian
En klassisk, cremet grøntsagssuppe med rodfrugter og frisk timian – varm, mættende og perfekt til efteråret.
Ingredienser
- 300 g gulerødder
- 300 g kartofler
- 150 g pastinak
- 1 stk porre
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1.2 l grøntsagsbouillon
- 1 tsk frisk timian
- 100 ml fløde eller plantefløde
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
- 1 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsagerne
Skræl og skær gulerødder, kartofler og pastinak i mindre tern. Skær porre og løg i skiver og hak hvidløg fint.
10 min - 2
Svits grøntsager
Varm olivenolie i en gryde, og svits løg, hvidløg og porre i et par minutter. Tilsæt rodfrugterne og timian, og steg yderligere 5 minutter.
7 minMedium heat - 3
Kog suppen
Hæld bouillon i gryden, bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
20 minLow heat - 4
Blend og smag til
Blend suppen glat med stavblender. Rør fløde i, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
5 min - 5
Servering
Server den varme suppe i skåle med frisk timian og evt. lidt ekstra fløde på toppen. Spis med brød til.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
En enkel, varm og cremet grøntsagssuppe med timian – perfekt til efterårets rolige aftener.
Detaljer
Næring
Kalorier
210kcal
Protein
5g
Fedt
10g
Kulhydrat
25g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



