Grøntsagssuppe med Timian
Hovedret

Grøntsagssuppe med Timian

En klassisk, cremet grøntsagssuppe med rodfrugter og frisk timian – varm, mættende og perfekt til efteråret.

TraditionelHverdagHovedretVegetarNordiskgrøntsagssuppe
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 300 g gulerødder
  • 300 g kartofler
  • 150 g pastinak
  • 1 stk porre
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1.2 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk frisk timian
  • 100 ml fløde eller plantefløde
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsagerne

    Skræl og skær gulerødder, kartofler og pastinak i mindre tern. Skær porre og løg i skiver og hak hvidløg fint.

    10 min
  2. 2

    Svits grøntsager

    Varm olivenolie i en gryde, og svits løg, hvidløg og porre i et par minutter. Tilsæt rodfrugterne og timian, og steg yderligere 5 minutter.

    7 min
    Medium heat
  3. 3

    Kog suppen

    Hæld bouillon i gryden, bring det i kog og lad det simre i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er møre.

    20 min
    Low heat
  4. 4

    Blend og smag til

    Blend suppen glat med stavblender. Rør fløde i, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

    5 min
  5. 5

    Servering

    Server den varme suppe i skåle med frisk timian og evt. lidt ekstra fløde på toppen. Spis med brød til.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

En enkel, varm og cremet grøntsagssuppe med timian – perfekt til efterårets rolige aftener.

Detaljer

Næring

Kalorier

210kcal

Protein

5g

Fedt

10g

Kulhydrat

25g

Portionsstørrelse

400g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard