
Forret
Hjemmelavet mayo med variationer
Luftig, cremet og helt frisk – hjemmelavet mayonnaise på få minutter. Brug den som base for dine egne variationer med hvidløg, urter, chili eller citron.
TraditionelHverdagWeekendFamilietidForretStandard
0.0 (0)
8 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
- 1 stk æg (stuetemperatur)
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk eddike eller citronsaft
- 200 ml olie (fx raps, solsikke eller vindruekerneolie)
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk sort peber
Fremgangsmåde
- 1
Start med basen
Kom æg, sennep, eddike, salt og peber i et højt glas. Sæt stavblenderen i bunden og hæld olien ovenpå uden at røre.
2 min - 2
Blend til mayo
Tænd stavblenderen og hold den stille i 5-10 sekunder, til mayonnaisen begynder at tykne. Bevæg derefter blenderen langsomt op og ned, til konsistensen er cremet.
1 min - 3
Smag til
Justér med ekstra salt, syre eller sennep efter smag. Brug straks – eller opbevar i køleskab.
1 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Nordmad – roligt, enkelt og fuld af smag. Selv de små ting kan føles som luksus.
Detaljer
Næring
Kalorier
90kcal
Protein
0.2g
Fedt
10g
Kulhydrat
0.1g
Portionsstørrelse
15g
Variationer
Smag
- 🧄 Hvidløgsmayo (Aioli) – tilsæt 1 fed presset hvidløg.
- 🌶️ Chilimayo – tilsæt 1 tsk sriracha eller lidt finthakket chili.
- 🍋 Citronmayo – tilsæt 1 tsk revet citronskal og lidt ekstra citronsaft.
- 🌿 Urtemayo – tilsæt friskhakkede krydderurter som dild, persille eller basilikum.
- 🥒 Pickle-mayo – tilsæt finthakkede syltede agurker og lidt lage for friskhed.
Sundhed
- Standard



