Hjemmelavet mayo med variationer
Forret

Hjemmelavet mayo med variationer

Luftig, cremet og helt frisk – hjemmelavet mayonnaise på få minutter. Brug den som base for dine egne variationer med hvidløg, urter, chili eller citron.

TraditionelHverdagWeekendFamilietidForretStandard
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
8 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 1 stk æg (stuetemperatur)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk eddike eller citronsaft
  • 200 ml olie (fx raps, solsikke eller vindruekerneolie)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med basen

    Kom æg, sennep, eddike, salt og peber i et højt glas. Sæt stavblenderen i bunden og hæld olien ovenpå uden at røre.

    2 min
  2. 2

    Blend til mayo

    Tænd stavblenderen og hold den stille i 5-10 sekunder, til mayonnaisen begynder at tykne. Bevæg derefter blenderen langsomt op og ned, til konsistensen er cremet.

    1 min
  3. 3

    Smag til

    Justér med ekstra salt, syre eller sennep efter smag. Brug straks – eller opbevar i køleskab.

    1 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad – roligt, enkelt og fuld af smag. Selv de små ting kan føles som luksus.

Detaljer

Næring

Kalorier

90kcal

Protein

0.2g

Fedt

10g

Kulhydrat

0.1g

Portionsstørrelse

15g

Variationer

Smag

  • 🧄 Hvidløgsmayo (Aioli) – tilsæt 1 fed presset hvidløg.
  • 🌶️ Chilimayo – tilsæt 1 tsk sriracha eller lidt finthakket chili.
  • 🍋 Citronmayo – tilsæt 1 tsk revet citronskal og lidt ekstra citronsaft.
  • 🌿 Urtemayo – tilsæt friskhakkede krydderurter som dild, persille eller basilikum.
  • 🥒 Pickle-mayo – tilsæt finthakkede syltede agurker og lidt lage for friskhed.

Sundhed

  • Standard