Hotdogs med gulerodspølser
Hovedret

Hotdogs med gulerodspølser

Marinerede og stegte gulerødder, der tager rollen som pølser – serveret i bløde brød med klassisk hotdogfyld. En grøn favorit for både børn og voksne.

GourmetHverdagWeekendFamilietidHovedretVegetar
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 6 stk gulerødder (lige og faste)
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk ahornsirup eller honning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk røget paprika
  • 0.5 tsk hvidløgspulver
  • 0.3 tsk peber
  • 6 stk hotdogbrød (evt. fuldkorn)
  • 3 spsk sennep
  • 3 spsk ketchup
  • 30 g ristede løg
  • 6 skiver agurkesalat
  • 2 spsk frisk purløg eller karse

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered gulerødderne

    Skræl gulerødderne og kog dem let i 5–7 minutter, indtil de er møre men stadig faste.

    7 min
    100°C
  2. 2

    Lav marinaden

    Pisk soja, olie, ahornsirup, æblecidereddike, røget paprika, hvidløgspulver og peber sammen i en skål.

    2 min
  3. 3

    Marinér gulerødderne

    Læg de kogte gulerødder i marinaden, dæk til og lad dem trække i mindst 4 timer – gerne natten over i køleskabet.

    0 min
    High heat
  4. 4

    Steg gulerodspølserne

    Varm en pande og steg gulerødderne i lidt af marinaden, til de bliver karamelliserede og gyldne.

    8 min
    High heat
  5. 5

    Server hotdogs

    Læg de varme gulerodspølser i brød og top med sennep, ketchup, ristede løg, agurkesalat og frisk karse.

    3 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad – grønne klassikere, der gør hverdagen lidt lettere og meget mere smagfuld.

Detaljer

Næring

Kalorier

390kcal

Protein

9g

Fedt

14g

Kulhydrat

52g

Portionsstørrelse

250g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard