
Hotdogs med gulerodspølser
Marinerede og stegte gulerødder, der tager rollen som pølser – serveret i bløde brød med klassisk hotdogfyld. En grøn favorit for både børn og voksne.
Ingredienser
- 6 stk gulerødder (lige og faste)
- 3 spsk sojasauce
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk ahornsirup eller honning
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk røget paprika
- 0.5 tsk hvidløgspulver
- 0.3 tsk peber
- 6 stk hotdogbrød (evt. fuldkorn)
- 3 spsk sennep
- 3 spsk ketchup
- 30 g ristede løg
- 6 skiver agurkesalat
- 2 spsk frisk purløg eller karse
Fremgangsmåde
- 1
Forbered gulerødderne
Skræl gulerødderne og kog dem let i 5–7 minutter, indtil de er møre men stadig faste.
7 min100°C - 2
Lav marinaden
Pisk soja, olie, ahornsirup, æblecidereddike, røget paprika, hvidløgspulver og peber sammen i en skål.
2 min - 3
Marinér gulerødderne
Læg de kogte gulerødder i marinaden, dæk til og lad dem trække i mindst 4 timer – gerne natten over i køleskabet.
0 minHigh heat - 4
Steg gulerodspølserne
Varm en pande og steg gulerødderne i lidt af marinaden, til de bliver karamelliserede og gyldne.
8 minHigh heat - 5
Server hotdogs
Læg de varme gulerodspølser i brød og top med sennep, ketchup, ristede løg, agurkesalat og frisk karse.
3 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Nordmad – grønne klassikere, der gør hverdagen lidt lettere og meget mere smagfuld.
Detaljer
Næring
Kalorier
390kcal
Protein
9g
Fedt
14g
Kulhydrat
52g
Portionsstørrelse
250g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



