
Hovedret
Kålgryde med linser og tomat
En varm, fyldig og moderne kålgryde med røde linser, tomat, krydderier og mild varme. Sund, billig og perfekt til hverdagen.
ModerneEfterårVinterHverdagFamilietidHovedret
0.0 (0)
35 min total
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 400 g Hvidkål eller spidskål, snittet
- 2 stk Gulerødder, i tern
- 1 stk Løg, hakket
- 2 fed Hvidløg
- 150 g Røde linser (tørre)
- 400 g Hakkede tomater (dåse)
- 1 spsk Tomatpuré
- 700 ml Grøntsagsbouillon
- 1 spsk Olivenolie
- 1 tsk Røget paprika
- 1 tsk Timian, tørret
- 1 tsk Salt
- 1 knsp Peber
Fremgangsmåde
- 1
Sauter grøntsagerne
Løgene skal blive bløde og let gyldne.
4 minMedium heatGrydeSpatelKnivSkærebræt - 2
Tilsæt kål og krydderier
Vend det hele godt sammen, så krydderierne fordeles.
3 minMedium heatGrydeSpatel - 3
Tilsæt tomat og linser
Tomatpuré rørt ud i gryden giver dybere smag.
2 minSkeGryde - 4
Kog gryden
Rør jævnligt så linserne ikke sætter sig på bunden.
15 minMedium heatGrydeLågSpatel - 5
Smag til
Gryden må gerne være tyk, varm og fyldig.
1 minSke
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
N
Nordmad
Nordisk hverdagsmad med ro, varme og sæsonens råvarer.
Detaljer
Næring
Kalorier
240kcal
Protein
10g
Fedt
6g
Kulhydrat
32g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Chili
- Karry
Sundhed
- Mindre olie
- Flere grøntsager



