Kålgryde med linser og tomat
Hovedret

Kålgryde med linser og tomat

En varm, fyldig og moderne kålgryde med røde linser, tomat, krydderier og mild varme. Sund, billig og perfekt til hverdagen.

ModerneEfterårVinterHverdagFamilietidHovedret
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
35 min total
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 400 g Hvidkål eller spidskål, snittet
  • 2 stk Gulerødder, i tern
  • 1 stk Løg, hakket
  • 2 fed Hvidløg
  • 150 g Røde linser (tørre)
  • 400 g Hakkede tomater (dåse)
  • 1 spsk Tomatpuré
  • 700 ml Grøntsagsbouillon
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Røget paprika
  • 1 tsk Timian, tørret
  • 1 tsk Salt
  • 1 knsp Peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Sauter grøntsagerne

    Løgene skal blive bløde og let gyldne.

    4 min
    Medium heat
    GrydeSpatelKnivSkærebræt
  2. 2

    Tilsæt kål og krydderier

    Vend det hele godt sammen, så krydderierne fordeles.

    3 min
    Medium heat
    GrydeSpatel
  3. 3

    Tilsæt tomat og linser

    Tomatpuré rørt ud i gryden giver dybere smag.

    2 min
    SkeGryde
  4. 4

    Kog gryden

    Rør jævnligt så linserne ikke sætter sig på bunden.

    15 min
    Medium heat
    GrydeLågSpatel
  5. 5

    Smag til

    Gryden må gerne være tyk, varm og fyldig.

    1 min
    Ske

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

N

Nordmad

Nordisk hverdagsmad med ro, varme og sæsonens råvarer.

Detaljer

Næring

Kalorier

240kcal

Protein

10g

Fedt

6g

Kulhydrat

32g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Chili
  • Karry

Sundhed

  • Mindre olie
  • Flere grøntsager