Kartoffel- & Gulerodsgratin med Kokosmælk
Forret

Kartoffel- & Gulerodsgratin med Kokosmælk

En cremet og gylden gratin af kartofler og gulerødder bagt med kokosmælk og et strejf af hvidløg – enkel, mættende og fuld af smag.

TraditionelHverdagForretVegetarNordisk Fusiongratin
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 600 g kartofler
  • 400 g gulerødder
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0.3 tsk revet muskatnød
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g revet ost (valgfrit, fx mozzarella eller cheddar)
  • 1 tsk frisk timian

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsagerne

    Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tynde skiver (ca. 2 mm). Hak løg og hvidløg fint.

    10 min
  2. 2

    Svits løg og hvidløg

    Varm olivenolie i en gryde, og svits løg og hvidløg i 3 minutter, til de bliver klare.

    3 min
    Medium heat
  3. 3

    Tilsæt kokosmælk og krydderier

    Hæld kokosmælk i gryden sammen med muskatnød, salt, peber og frisk timian. Varm det let op uden at koge.

    3 min
  4. 4

    Læg gratinen sammen

    Smør et ovnfast fad. Læg skiver af kartofler og gulerødder lagvist i fadet, og hæld kokosblandingen over.

    5 min
  5. 5

    Bag gratinen

    Dæk med folie, og bag i 30 minutter ved 200°C. Fjern folien, drys evt. med ost, og bag yderligere 15 minutter, til overfladen er gylden.

    45 min
    200°C
  6. 6

    Servering

    Lad gratinen hvile 5 minutter før servering. Pynt evt. med lidt frisk timian.

    5 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

En varm og mættende ret med et strejf af kokos – enkel, cremet og perfekt til hverdag.

Detaljer

Næring

Kalorier

280kcal

Protein

6g

Fedt

14g

Kulhydrat

30g

Portionsstørrelse

300g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard