
Kartoffel- & Gulerodsgratin med Kokosmælk
En cremet og gylden gratin af kartofler og gulerødder bagt med kokosmælk og et strejf af hvidløg – enkel, mættende og fuld af smag.
Ingredienser
- 600 g kartofler
- 400 g gulerødder
- 400 ml kokosmælk
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 0.3 tsk revet muskatnød
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
- 1 spsk olivenolie
- 100 g revet ost (valgfrit, fx mozzarella eller cheddar)
- 1 tsk frisk timian
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsagerne
Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tynde skiver (ca. 2 mm). Hak løg og hvidløg fint.
10 min - 2
Svits løg og hvidløg
Varm olivenolie i en gryde, og svits løg og hvidløg i 3 minutter, til de bliver klare.
3 minMedium heat - 3
Tilsæt kokosmælk og krydderier
Hæld kokosmælk i gryden sammen med muskatnød, salt, peber og frisk timian. Varm det let op uden at koge.
3 min - 4
Læg gratinen sammen
Smør et ovnfast fad. Læg skiver af kartofler og gulerødder lagvist i fadet, og hæld kokosblandingen over.
5 min - 5
Bag gratinen
Dæk med folie, og bag i 30 minutter ved 200°C. Fjern folien, drys evt. med ost, og bag yderligere 15 minutter, til overfladen er gylden.
45 min200°C - 6
Servering
Lad gratinen hvile 5 minutter før servering. Pynt evt. med lidt frisk timian.
5 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
En varm og mættende ret med et strejf af kokos – enkel, cremet og perfekt til hverdag.
Detaljer
Næring
Kalorier
280kcal
Protein
6g
Fedt
14g
Kulhydrat
30g
Portionsstørrelse
300g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



