
Vegetarisk hverdagsret
Nordisk kartoffelrösti med linsedeller og urteyoghurt
Sprøde kartoffelrösti med små linsedeller og frisk urteyoghurt — en rolig, nordisk hverdagsret bygget på simple råvarer.
EverydayHverdagDinnerFamilietidSund resetHverdagsmad
0.0 (0)
55 min total
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
Kartoffelrösti
- 400 g Kartofler, revet
- 2 stk Gulerødder, revet
- 1 stk Løg, revet
- 2 stk Æg
- 2 spsk Mel eller rasp
- 1 tsk Salt
- 1 knsp Peber
- 2 spsk Smør eller olie
Linsedeller
- 1.5 dl Røde linser (ukogte)
- 3 dl Vand
- 1 stk Løg, finthakket
- 1 fed Hvidløg, presset
- 1 stk Æg
- 2 spsk Mel eller havregryn
- 0.5 tsk Bouillonpulver
- 1 tsk Salt
- 1 knsp Peber
- 2 spsk Olie
Urteyoghurt
- 2 dl Yoghurt
- 1 spsk Purløg eller urter, finthakket
- 0.5 fed Hvidløg, presset
- 0.5 tsk Salt
- 1 skv Citron eller æbleeddike
Fremgangsmåde
Linsedeller
- 1
Kog linser
Kog til de er møre og dræn overskydende væske.
12 minMedium heatGrydeDørslagSke - 2
Rør farsen
Justér med mel hvis farsen er våd.
SkålSke - 3
Form deller
Ca. 12–14 stk.
Ske - 4
Steg
3–4 min pr. side eller bag 20 min ved 200°C.
8 minMedium heatPandeSpatel
- 1
Kartoffelrösti
- 5
Riv grønt
Riv kartofler, gulerødder og løg
RivejernSkål - 6
Pres væde ud
Brug hænder eller viskestykke.
KøkkenhåndklædeSkål - 7
Rør rösti
Bland grøntsagerne med æg, mel, salt og peber
SkålSke - 8
Steg rösti
4–5 min pr. side til gyldne og sprøde.
10 minMedium heatPandeSpatel
- 5
Urteyoghurt
- 9
Rør dressingen
Smag til efter behov.
SkålSke
- 9
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
N
Nordmad
Nordisk hverdagsmad med ro.
Detaljer
Næring
Kalorier
520kcal
Protein
20g
Fedt
14g
Kulhydrat
72g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Ekstra citron
- Mere urter
Sundhed
- Bagte deller
- Ekstra grønt



