Klassisk Basilikumspesto
Forret

Klassisk Basilikumspesto

Frisk og cremet hjemmelavet pesto med basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesan – perfekt til pasta, sandwich, salater og som dip.

TraditionelHverdagWeekendForretVegetarLow carb
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
6 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 40 g frisk basilikum
  • 30 g pinjekerner
  • 40 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 100 ml olivenolie (ekstra jomfru)
  • 0.5 stk citron (saft)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Rist pinjekerner

    Hold øje – de brænder hurtigt på. Lad dem køle af bagefter.

    3 min
    Medium heat
  2. 2

    Blend ingredienser

    Pulser et par gange, så det hele bliver hakket jævnt.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt olie

    Stop, når konsistensen er tyk men flydende.

    2 min
  4. 4

    Smag til og opbevar

    Dæk overfladen med et tyndt lag olie for længere holdbarhed.

    1 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Frontend-udvikler og madentusiast med forkærlighed for enkle, smagsfulde basissaucer og nordiske varianter.

Detaljer

Næring

Kalorier

180kcal

Protein

3g

Fedt

17g

Kulhydrat

2g

Portionsstørrelse

30g

Variationer

Smag

  • Udskift pinjekerner med mandler eller solsikkekerner for mildere smag
  • Tilsæt et lille drys chili for en let varme

Kulturelt

  • Lav nordisk pesto med persille, rapsolie og mandler
  • Prøv med ramsløg i forårssæsonen

Sundhed

  • Brug mindre olie og lidt vand for lettere version
  • Erstat parmesan med gærflager for vegansk udgave