
Forret
Klassisk Basilikumspesto
Frisk og cremet hjemmelavet pesto med basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesan – perfekt til pasta, sandwich, salater og som dip.
TraditionelHverdagWeekendForretVegetarLow carb
0.0 (0)
6 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
- 40 g frisk basilikum
- 30 g pinjekerner
- 40 g revet parmesan
- 1 fed hvidløg
- 100 ml olivenolie (ekstra jomfru)
- 0.5 stk citron (saft)
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk sort peber
Fremgangsmåde
- 1
Rist pinjekerner
Hold øje – de brænder hurtigt på. Lad dem køle af bagefter.
3 minMedium heat - 2
Blend ingredienser
Pulser et par gange, så det hele bliver hakket jævnt.
2 min - 3
Tilsæt olie
Stop, når konsistensen er tyk men flydende.
2 min - 4
Smag til og opbevar
Dæk overfladen med et tyndt lag olie for længere holdbarhed.
1 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Frontend-udvikler og madentusiast med forkærlighed for enkle, smagsfulde basissaucer og nordiske varianter.
Detaljer
Næring
Kalorier
180kcal
Protein
3g
Fedt
17g
Kulhydrat
2g
Portionsstørrelse
30g
Variationer
Smag
- Udskift pinjekerner med mandler eller solsikkekerner for mildere smag
- Tilsæt et lille drys chili for en let varme
Kulturelt
- Lav nordisk pesto med persille, rapsolie og mandler
- Prøv med ramsløg i forårssæsonen
Sundhed
- Brug mindre olie og lidt vand for lettere version
- Erstat parmesan med gærflager for vegansk udgave



