Klassiske danske klejner
Kage

Klassiske danske klejner

Traditionelle danske klejner – sprøde, gyldne og let krydrede. En klassisk julekage, der hører hjemme i enhver december.

TraditionelJulVinterFamilietidKageTradition
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
45 min total
10 portioner
Svær

Ingredienser

portioner
  • 350 g Hvedemel
  • 75 g Sukker
  • 50 g Smør
  • 2 stk Æg
  • 50 ml Fløde
  • 1 tsk Kardemomme, stødt
  • 1 tsk Citronskal, fintrevet
  • 1 knsp Salt
  • 1000 ml Palmin eller fritureolie (til kogning)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Lav dejen

    Ælt til en fast, glat dej.

    5 min
    SkålKnivSkærebrætSpatel
  2. 2

    Lad dejen hvile

    Hviletiden gør dejen nemmere at rulle ud.

    30 min
    SkålKøkkenhåndklæde
  3. 3

    Rul dejen ud

    Lav et lille snit i midten og træk den ene spids igennem.

    5 min
    RullepindKnivSkærebræt
  4. 4

    Varm olien

    Olien skal være varm nok til at klejnerne bobler og flyder op.

    5 min
    180°C
    Gryde
  5. 5

    Kog klejnerne

    Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

    10 min
    180°C
    TangKøkkenhåndklædeTallerken

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

N

Nordmad

Traditionelle danske opskrifter med ro, varme og julens smag.

Detaljer

Næring

Kalorier

210kcal

Protein

3g

Fedt

10g

Kulhydrat

26g

Portionsstørrelse

30g

Variationer

Smag

  • Vanilje
  • Appelsinskal

Sundhed

  • Mindre sukker