
Kage
Klassiske danske klejner
Traditionelle danske klejner – sprøde, gyldne og let krydrede. En klassisk julekage, der hører hjemme i enhver december.
TraditionelJulVinterFamilietidKageTradition
0.0 (0)
45 min total
10 portioner
Svær
Ingredienser
portioner
- 350 g Hvedemel
- 75 g Sukker
- 50 g Smør
- 2 stk Æg
- 50 ml Fløde
- 1 tsk Kardemomme, stødt
- 1 tsk Citronskal, fintrevet
- 1 knsp Salt
- 1000 ml Palmin eller fritureolie (til kogning)
Fremgangsmåde
- 1
Lav dejen
Ælt til en fast, glat dej.
5 minSkålKnivSkærebrætSpatel - 2
Lad dejen hvile
Hviletiden gør dejen nemmere at rulle ud.
30 minSkålKøkkenhåndklæde - 3
Rul dejen ud
Lav et lille snit i midten og træk den ene spids igennem.
5 minRullepindKnivSkærebræt - 4
Varm olien
Olien skal være varm nok til at klejnerne bobler og flyder op.
5 min180°CGryde - 5
Kog klejnerne
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
10 min180°CTangKøkkenhåndklædeTallerken
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
N
Nordmad
Traditionelle danske opskrifter med ro, varme og julens smag.
Detaljer
Næring
Kalorier
210kcal
Protein
3g
Fedt
10g
Kulhydrat
26g
Portionsstørrelse
30g
Variationer
Smag
- Vanilje
- Appelsinskal
Sundhed
- Mindre sukker



