Klassisk dansk æggekage
Hovedret

Klassisk dansk æggekage

En luftig og gylden æggekage med sprød bacon, tomat og purløg – perfekt som let aftensmad eller frokostret.

TraditionelHverdagHovedretStandardLow carbDansk
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 8 stk æg
  • 1.5 dl mælk
  • 20 g smør
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 150 g bacon
  • 6 stk cherrytomater
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. 1

    Steg bacon

    Gem lidt af fedtet på panden til æggekagen.

    8 min
    Medium heat
  2. 2

    Pisk æggemasse

    Brug evt. en gaffel eller håndpisker.

    3 min
  3. 3

    Steg æggekagen

    Rør ikke i massen, men vip panden let, så æggene fordeles jævnt.

    10 min
    Low heat
  4. 4

    Anret og server

    Server straks med rugbrød og sennep.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Madskaber med fokus på ro, ærlighed og nordisk hverdagsmad.

Detaljer

Næring

Kalorier

290kcal

Protein

18g

Fedt

23g

Kulhydrat

3g

Portionsstørrelse

200g

Variationer

Smag

  • Tilsæt friskhakket purløg direkte i æggemassen.
  • Brug ost for en mere fyldig smag.

Kulturelt

  • Server med rugbrød og sennep som i klassisk dansk stil.
  • Prøv med kartofler og løg for en svensk inspireret variant.

Sundhed

  • Brug kalkunbacon for mindre fedt.
  • Erstat mælk med havredrik for laktosefri version.