
Hovedret
Klassisk dansk æggekage
En luftig og gylden æggekage med sprød bacon, tomat og purløg – perfekt som let aftensmad eller frokostret.
TraditionelHverdagHovedretStandardLow carbDansk
0.0 (0)
4 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
- 8 stk æg
- 1.5 dl mælk
- 20 g smør
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
- 150 g bacon
- 6 stk cherrytomater
- 1 bundt purløg
Fremgangsmåde
- 1
Steg bacon
Gem lidt af fedtet på panden til æggekagen.
8 minMedium heat - 2
Pisk æggemasse
Brug evt. en gaffel eller håndpisker.
3 min - 3
Steg æggekagen
Rør ikke i massen, men vip panden let, så æggene fordeles jævnt.
10 minLow heat - 4
Anret og server
Server straks med rugbrød og sennep.
2 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Madskaber med fokus på ro, ærlighed og nordisk hverdagsmad.
Detaljer
Næring
Kalorier
290kcal
Protein
18g
Fedt
23g
Kulhydrat
3g
Portionsstørrelse
200g
Variationer
Smag
- Tilsæt friskhakket purløg direkte i æggemassen.
- Brug ost for en mere fyldig smag.
Kulturelt
- Server med rugbrød og sennep som i klassisk dansk stil.
- Prøv med kartofler og løg for en svensk inspireret variant.
Sundhed
- Brug kalkunbacon for mindre fedt.
- Erstat mælk med havredrik for laktosefri version.



