
Frokost
Kold Pastasalat med Pesto, Grøntsager og Mozzarella
En frisk og cremet pastasalat med hjemmelavet pesto, sprøde grøntsager og blød mozzarella – perfekt til frokost, picnic eller hurtig aftensmad.
TraditionelHverdagWeekendFrokostVegetarItaliensk
5.0 (1)
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 300 g pasta (fx penne eller fusilli)
- 200 g cherrytomater
- 75 g frisk babyspinat
- 125 g mozzarella kugler (mini)
- 1 stk rød peberfrugt
- 0.5 stk rødløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk pinjekerner
- 4 spsk olivenolie
- 25 g revet parmesan
- 1 fed hvidløg
- 0.5 stk citron
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
Fremgangsmåde
- 1
Kog pastaen
Kølingen stopper kogningen og gør pastaen perfekt til salat.
10 min100°C - 2
Lav pestoen
Smag til – den skal være frisk og let syrlig.
5 min - 3
Forbered grøntsagerne
Brug gerne farverige tomater for flot kontrast.
5 min - 4
Vend salaten sammen
Tilsæt evt. lidt ekstra olie for mere cremet konsistens.
3 min - 5
Servering
Kan serveres straks eller stå på køl i 1 time for mere smag.
2 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Frontend-udvikler og madentusiast med fokus på hurtige, sunde og smukke retter til hverdagen.
Detaljer
Næring
Kalorier
0kcal
Protein
0g
Fedt
0g
Kulhydrat
0g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Tilsæt soltørrede tomater for mere umami
- Erstat basilikum med ramsløg eller persille for nordisk twist
Kulturelt
- Lav den som nordisk version med rugkerner i stedet for pasta
- Tilsæt røget laks for en skandinavisk luksusfrokost
Sundhed
- Brug fuldkornspasta for flere fibre
- Erstat mozzarella med kikærter for ekstra protein



