Kold Pastasalat med Pesto, Grøntsager og Mozzarella
Frokost

Kold Pastasalat med Pesto, Grøntsager og Mozzarella

En frisk og cremet pastasalat med hjemmelavet pesto, sprøde grøntsager og blød mozzarella – perfekt til frokost, picnic eller hurtig aftensmad.

TraditionelHverdagWeekendFrokostVegetarItaliensk
Indkøbsliste
Rate:
5.0 (1)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta (fx penne eller fusilli)
  • 200 g cherrytomater
  • 75 g frisk babyspinat
  • 125 g mozzarella kugler (mini)
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 0.5 stk rødløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk pinjekerner
  • 4 spsk olivenolie
  • 25 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 stk citron
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog pastaen

    Kølingen stopper kogningen og gør pastaen perfekt til salat.

    10 min
    100°C
  2. 2

    Lav pestoen

    Smag til – den skal være frisk og let syrlig.

    5 min
  3. 3

    Forbered grøntsagerne

    Brug gerne farverige tomater for flot kontrast.

    5 min
  4. 4

    Vend salaten sammen

    Tilsæt evt. lidt ekstra olie for mere cremet konsistens.

    3 min
  5. 5

    Servering

    Kan serveres straks eller stå på køl i 1 time for mere smag.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Frontend-udvikler og madentusiast med fokus på hurtige, sunde og smukke retter til hverdagen.

Detaljer

Næring

Kalorier

0kcal

Protein

0g

Fedt

0g

Kulhydrat

0g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Tilsæt soltørrede tomater for mere umami
  • Erstat basilikum med ramsløg eller persille for nordisk twist

Kulturelt

  • Lav den som nordisk version med rugkerner i stedet for pasta
  • Tilsæt røget laks for en skandinavisk luksusfrokost

Sundhed

  • Brug fuldkornspasta for flere fibre
  • Erstat mozzarella med kikærter for ekstra protein