
Madpandekager med Linsefyld & Grønt
Bløde pandekager med fyld af linser, grøntsager og en frisk dressing – en afslappet, grøn ret, perfekt til at spise med hænderne.
Ingredienser
- 200 g hvedemel (eller grahamsmel)
- 2 stk æg
- 400 ml mælk
- 30 g smør (smeltet)
- 0.5 tsk salt
- 1 spsk olie eller smør til stegning
- 200 g røde linser
- 2 stk gulerødder (revet)
- 1 stk rødløg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 spsk olivenolie
- 0.5 tsk salt
- 0.5 stk citron (saft)
- 150 g græsk yoghurt (10%)
- 1 spsk frisk persille eller dild (hakket)
- 0.5 stk citron (skal og saft)
- 1 tsk honning
- 0.3 tsk salt
Fremgangsmåde
- 1
Lav pandekagedejen
Pisk æg, mælk, smeltet smør og salt sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, og pisk til en glat dej. Lad hvile 10 minutter.
10 min - 2
Kog linserne
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.
10 min100°C - 3
Lav fyldet
Svits løg, hvidløg og krydderier i olivenolie. Tilsæt revne gulerødder og de kogte linser. Smag til med citron og salt.
10 minMedium heat - 4
Steg pandekagerne
Varm en pande med lidt fedtstof. Hæld en lille skefuld dej på, og steg ca. 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
10 minMedium heat - 5
Lav dressingen
Rør yoghurt, urter, citron, honning og salt sammen. Smag til.
3 min - 6
Servering
Fyld pandekagerne med linsefyld og top med dressing. Server lune – gerne spist med hænderne.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Nordmad – hvor det enkle, grønne og uformelle mødes i ro og smag.
Detaljer
Næring
Kalorier
460kcal
Protein
19g
Fedt
17g
Kulhydrat
54g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



