
Frokost
Nordisk æggesalat med sprødt rugbrød
En frisk og cremet nordisk æggesalat med urter og et strejf af sennep – serveret på sprødt rugbrød. En klassiker i moderne, enkel udgave.
ModerneHverdagWeekendLunchboxComfort foodFrokost
4.9 (173)
25 min total
4 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
- 6 stk Æg
- 100 g Creme fraiche 18%
- 1 spsk Mayonnaise
- 1 tsk Dijonsennep
- 1 bundt Frisk purløg
- 0.5 bundt Frisk dild
- 0.5 stk Citron
- 0.5 tsk Salt
- 0.3 tsk Friskkværnet peber
- 4 stk Rugbrød
Fremgangsmåde
- 1
Kog æggene
Kog æggene i 9-10 minutter, så de bliver hårdkogte. Afkøl dem i koldt vand og pil skallen af.
10 minHigh heatGrydeSkeDørslag - 2
Hak og rør sammen
Hak æggene groft, og bland dem med creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft, salt og peber.
5 minKnivSkærebrætSkålSke - 3
Tilsæt urterne
Hak purløg og dild fint, og vend dem forsigtigt i æggeblandingen. Smag til efter behov.
3 minKnivSkærebrætSke - 4
Rist rugbrødet
Rist rugbrødet på en tør pande eller i ovnen, til det bliver sprødt.
2 minMedium heatPandeSpatel
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
C
Camilla
Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.
Detaljer
Næring
Kalorier
230kcal
Protein
11g
Fedt
14g
Kulhydrat
14g
Portionsstørrelse
200g
Variationer
Smag
- Med karry
- Med kapers
- Med røget laks
Sundhed
- Uden mayonnaise
- Med skyr i stedet for creme fraiche



