Nordisk æggesalat med sprødt rugbrød
Frokost

Nordisk æggesalat med sprødt rugbrød

En frisk og cremet nordisk æggesalat med urter og et strejf af sennep – serveret på sprødt rugbrød. En klassiker i moderne, enkel udgave.

ModerneHverdagWeekendLunchboxComfort foodFrokost
Indkøbsliste
Rate:
4.9 (173)
25 min total
4 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 6 stk Æg
  • 100 g Creme fraiche 18%
  • 1 spsk Mayonnaise
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 1 bundt Frisk purløg
  • 0.5 bundt Frisk dild
  • 0.5 stk Citron
  • 0.5 tsk Salt
  • 0.3 tsk Friskkværnet peber
  • 4 stk Rugbrød

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog æggene

    Kog æggene i 9-10 minutter, så de bliver hårdkogte. Afkøl dem i koldt vand og pil skallen af.

    10 min
    High heat
    GrydeSkeDørslag
  2. 2

    Hak og rør sammen

    Hak æggene groft, og bland dem med creme fraiche, mayonnaise, sennep, citronsaft, salt og peber.

    5 min
    KnivSkærebrætSkålSke
  3. 3

    Tilsæt urterne

    Hak purløg og dild fint, og vend dem forsigtigt i æggeblandingen. Smag til efter behov.

    3 min
    KnivSkærebrætSke
  4. 4

    Rist rugbrødet

    Rist rugbrødet på en tør pande eller i ovnen, til det bliver sprødt.

    2 min
    Medium heat
    PandeSpatel

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

C

Camilla

Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.

Detaljer

Næring

Kalorier

230kcal

Protein

11g

Fedt

14g

Kulhydrat

14g

Portionsstørrelse

200g

Variationer

Smag

  • Med karry
  • Med kapers
  • Med røget laks

Sundhed

  • Uden mayonnaise
  • Med skyr i stedet for creme fraiche