
Nye kartofler med purløgscreme, hvidløgssmør og bønne-bøffer
Bløde, nyopgravede kartofler med duft af smør og purløg – serveret med milde, sprøde bønne-bøffer og en simpel purløgscreme. En ret, der føles som ro på tallerkenen.
Ingredienser
Kartofler & tilbehør
- 1000 g Nye kartofler
- 1 spsk Salt
- 2 spsk Smør eller olie
- 1 spsk Citronsaft (valgfrit)
Purløgscreme
- 2 dl Yoghurt (naturel eller letmælk)
- 1 håndfuld Frisk purløg
- 0.5 fed Hvidløg
- 0.5 tsk Salt
- 1 tsk Citronsaft eller eddike
Hvidløgssmør
- 100 g Blødt smør
- 2 fed Hvidløg
- 1 knsp Salt
Bønne-bøffer
- 1 dåse Kikærter, drænet
- 1 dåse Hvide bønner eller butterbeans
- 1 stk Løg
- 1 stk Gulerod
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk Olie
- 2 spsk Mel eller rasp
- 0.5 tsk Bouillonpulver
- 1 tsk Salt
Fremgangsmåde
- 1
Kog kartofler
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15–20 minutter, til de er møre.
20 minGrydeLågDørslag - 2
Damp tør
Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre 5 minutter.
5 minGryde - 3
Lav purløgscreme
Rør yoghurt, purløg, hvidløg, salt og citron sammen. Stil på køl.
5 minSkålKnivSkærebrætSke - 4
Lav hvidløgssmør
Rør smør, hvidløg og salt sammen. Form i en lille klat og sæt på køl.
3 minSkålSke - 5
Forbered bøf-farsen
Mos kikærter og bønner groft. Tilsæt løg, gulerod, hvidløg, olie, mel og krydderier.
5 minSkålGaffelRivejernKnivSkærebræt - 6
Form bøffer
Form ca. 8 små bøffer.
5 minHandsTallerken - 7
Steg bøffer
Steg bøfferne 3–4 min. pr. side i olie på middel varme.
8 minMedium heatPandeSpatel - 8
Server retten
Servér de varme kartofler med hvidløgssmør, bønne-bøffer og purløgscreme.
TallerkenSke
Kommentarer
Kommentarer
Author
Nordmad
Nordiske opskrifter med ro, varme og enkelhed.
Detaljer
Næring
Kalorier
450kcal
Protein
17g
Fedt
14g
Kulhydrat
58g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Citron
- Urter
Sundhed
- Mindre smør
- Ovnbagte bøffer



