Nye kartofler med purløgscreme, hvidløgssmør og bønne-bøffer
Aftensmad

Nye kartofler med purløgscreme, hvidløgssmør og bønne-bøffer

Bløde, nyopgravede kartofler med duft af smør og purløg – serveret med milde, sprøde bønne-bøffer og en simpel purløgscreme. En ret, der føles som ro på tallerkenen.

EverydayHverdagSund resetFamilietidDinnerAftensmad
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
45 min total
4 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • Kartofler & tilbehør

    • 1000 g Nye kartofler
    • 1 spsk Salt
    • 2 spsk Smør eller olie
    • 1 spsk Citronsaft (valgfrit)
  • Purløgscreme

    • 2 dl Yoghurt (naturel eller letmælk)
    • 1 håndfuld Frisk purløg
    • 0.5 fed Hvidløg
    • 0.5 tsk Salt
    • 1 tsk Citronsaft eller eddike
  • Hvidløgssmør

    • 100 g Blødt smør
    • 2 fed Hvidløg
    • 1 knsp Salt
  • Bønne-bøffer

    • 1 dåse Kikærter, drænet
    • 1 dåse Hvide bønner eller butterbeans
    • 1 stk Løg
    • 1 stk Gulerod
    • 2 fed Hvidløg
    • 2 spsk Olie
    • 2 spsk Mel eller rasp
    • 0.5 tsk Bouillonpulver
    • 1 tsk Salt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog kartofler

    Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15–20 minutter, til de er møre.

    20 min
    GrydeLågDørslag
  2. 2

    Damp tør

    Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre 5 minutter.

    5 min
    Gryde
  3. 3

    Lav purløgscreme

    Rør yoghurt, purløg, hvidløg, salt og citron sammen. Stil på køl.

    5 min
    SkålKnivSkærebrætSke
  4. 4

    Lav hvidløgssmør

    Rør smør, hvidløg og salt sammen. Form i en lille klat og sæt på køl.

    3 min
    SkålSke
  5. 5

    Forbered bøf-farsen

    Mos kikærter og bønner groft. Tilsæt løg, gulerod, hvidløg, olie, mel og krydderier.

    5 min
    SkålGaffelRivejernKnivSkærebræt
  6. 6

    Form bøffer

    Form ca. 8 små bøffer.

    5 min
    HandsTallerken
  7. 7

    Steg bøffer

    Steg bøfferne 3–4 min. pr. side i olie på middel varme.

    8 min
    Medium heat
    PandeSpatel
  8. 8

    Server retten

    Servér de varme kartofler med hvidløgssmør, bønne-bøffer og purløgscreme.

    TallerkenSke

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

N

Nordmad

Nordiske opskrifter med ro, varme og enkelhed.

Detaljer

Næring

Kalorier

450kcal

Protein

17g

Fedt

14g

Kulhydrat

58g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Citron
  • Urter

Sundhed

  • Mindre smør
  • Ovnbagte bøffer