
Ovnbagt Kål med Grøntsager & Yoghurtdressing
En enkel og smagfuld ret med ovnbagt kål, rodfrugter og en frisk yoghurtdressing – et nordisk måltid, der forener sprødhed og cremethed.
Ingredienser
- 1 stk spidskål (eller hvidkål)
- 3 stk gulerødder
- 1 stk rødløg
- 1 stk broccoli
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk friskkværnet peber
- 0.5 tsk paprika
- 0.5 stk citron (skal)
- 150 g græsk yoghurt (10%)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 tsk honning
- 1 spsk citron (saft)
- 1 spsk frisk persille eller dild (finthakket)
- 0.3 tsk salt
- 0.3 tsk peber
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
2 min200°C - 2
Forbered grøntsagerne
Skær kålen i kvarte, gulerødder i stave, rødløg i både og del broccolien i buketter. Læg alt på en bageplade med bagepapir.
10 min - 3
Krydr og bag
Dryp olivenolie over grøntsagerne og krydr med salt, peber, paprika og citronskal. Bag i ovnen i 25-30 minutter, til grøntsagerne er gyldne og møre.
30 min200°C - 4
Lav yoghurtdressingen
Rør yoghurt, hvidløg, honning, citron, urter, salt og peber sammen. Smag til og sæt på køl.
3 min - 5
Servering
Anret de ovnbagte grøntsager på et fad eller tallerken, og top med yoghurtdressing og frisk persille.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
En lun og nærende grøn ret i klassisk Nordmad-stil – simpel, smuk og fuld af ro.
Detaljer
Næring
Kalorier
320kcal
Protein
9g
Fedt
21g
Kulhydrat
25g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



