Ovnbagt Kål med Grøntsager & Yoghurtdressing
Hovedret

Ovnbagt Kål med Grøntsager & Yoghurtdressing

En enkel og smagfuld ret med ovnbagt kål, rodfrugter og en frisk yoghurtdressing – et nordisk måltid, der forener sprødhed og cremethed.

TraditionelHverdagWeekendHovedretVegetarNordisk
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 1 stk spidskål (eller hvidkål)
  • 3 stk gulerødder
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk broccoli
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk paprika
  • 0.5 stk citron (skal)
  • 150 g græsk yoghurt (10%)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk citron (saft)
  • 1 spsk frisk persille eller dild (finthakket)
  • 0.3 tsk salt
  • 0.3 tsk peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen

    Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).

    2 min
    200°C
  2. 2

    Forbered grøntsagerne

    Skær kålen i kvarte, gulerødder i stave, rødløg i både og del broccolien i buketter. Læg alt på en bageplade med bagepapir.

    10 min
  3. 3

    Krydr og bag

    Dryp olivenolie over grøntsagerne og krydr med salt, peber, paprika og citronskal. Bag i ovnen i 25-30 minutter, til grøntsagerne er gyldne og møre.

    30 min
    200°C
  4. 4

    Lav yoghurtdressingen

    Rør yoghurt, hvidløg, honning, citron, urter, salt og peber sammen. Smag til og sæt på køl.

    3 min
  5. 5

    Servering

    Anret de ovnbagte grøntsager på et fad eller tallerken, og top med yoghurtdressing og frisk persille.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

En lun og nærende grøn ret i klassisk Nordmad-stil – simpel, smuk og fuld af ro.

Detaljer

Næring

Kalorier

320kcal

Protein

9g

Fedt

21g

Kulhydrat

25g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard