Ristet Græskarsuppe
Suppe

Ristet Græskarsuppe

En cremet og fyldig suppe lavet på ovnbagt græskar, løg og hvidløg – med et strejf af chili, citron og fløde. Simpel, smuk og fuld af efterårssmag.

TraditionelHverdagWeekendEfterårSuppeVegetarisk
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 1 stk græskar (fx Hokkaido eller butternut)
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl fløde eller kokosmælk
  • 0.5 stk citron (skal og saft)
  • 0.3 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 spsk frisk timian eller persille

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsagerne

    Skær græskar, løg og hvidløg i grove stykker, og vend dem i olivenolie, salt og peber.

    5 min
  2. 2

    Rist grøntsagerne

    Bag græskar, løg og hvidløg i ovnen ved 200°C i 25–30 minutter, til de er gyldne og møre.

    30 min
    200°C
  3. 3

    Blend suppen

    Kom de ristede grøntsager i en gryde med bouillon og blend til en glat konsistens.

    5 min
  4. 4

    Kog igennem

    Tilsæt fløde eller kokosmælk, citronsaft, skal og chili. Lad suppen simre i 5 minutter.

    5 min
    Medium heat
  5. 5

    Servering

    Top med ristede græskarkerner, frisk timian og en skefuld cremefraiche. Server med brød.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad – mad med ro, farve og efterår i gryden.

Detaljer

Næring

Kalorier

0kcal

Protein

0g

Fedt

0g

Kulhydrat

0g

Portionsstørrelse

100g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard