
Suppe
Ristet Græskarsuppe
En cremet og fyldig suppe lavet på ovnbagt græskar, løg og hvidløg – med et strejf af chili, citron og fløde. Simpel, smuk og fuld af efterårssmag.
TraditionelHverdagWeekendEfterårSuppeVegetarisk
0.0 (0)
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 1 stk græskar (fx Hokkaido eller butternut)
- 2 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde eller kokosmælk
- 0.5 stk citron (skal og saft)
- 0.3 tsk chiliflager
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
- 2 spsk græskarkerner
- 1 spsk frisk timian eller persille
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsagerne
Skær græskar, løg og hvidløg i grove stykker, og vend dem i olivenolie, salt og peber.
5 min - 2
Rist grøntsagerne
Bag græskar, løg og hvidløg i ovnen ved 200°C i 25–30 minutter, til de er gyldne og møre.
30 min200°C - 3
Blend suppen
Kom de ristede grøntsager i en gryde med bouillon og blend til en glat konsistens.
5 min - 4
Kog igennem
Tilsæt fløde eller kokosmælk, citronsaft, skal og chili. Lad suppen simre i 5 minutter.
5 minMedium heat - 5
Servering
Top med ristede græskarkerner, frisk timian og en skefuld cremefraiche. Server med brød.
2 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Nordmad – mad med ro, farve og efterår i gryden.
Detaljer
Næring
Kalorier
0kcal
Protein
0g
Fedt
0g
Kulhydrat
0g
Portionsstørrelse
100g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



