
Sommergryde
Alt i én gryde – pasta, pølser, kartofler, æg og de grøntsager, man lige har. En fri og farverig hverdagsret, der smager af sommer.
Ingredienser
- 400 g små kartofler
- 200 g pasta (fx penne eller skruer)
- 250 g pølser (fx chorizo, bratwurst eller almindelige)
- 2 stk æg
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 stk peberfrugt
- 150 g cherrytomater
- 100 g spinat eller grønkål
- 2 spsk olivenolie
- 400 ml vand eller bouillon
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
- 1 håndfuld frisk persille
Fremgangsmåde
- 1
Forbered ingredienserne
Skær kartofler i tern, pølser i skiver og grøntsager i mindre stykker. Hak løg og hvidløg.
10 min - 2
Start gryden
Varm olivenolie i en stor gryde. Steg pølserne et par minutter, til de får farve. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre 2 minutter.
5 minMedium heat - 3
Tilsæt kartofler og pasta
Kom kartofler, pasta og vand/bouillon i gryden. Rør rundt og lad det koge under låg i 10-12 minutter, til pasta og kartofler er møre.
12 minLow heat - 4
Tilføj grøntsager
Vend peberfrugt, tomater og spinat i gryden. Smag til med salt og peber. Lad det simre 2-3 minutter.
3 minLow heat - 5
Afslut med æg
Slå æggene ud direkte i gryden og læg låg på. Lad dem pochere i dampen i 3-4 minutter, til hviderne er faste, men blommen stadig blød.
4 min - 6
Servering
Drys med frisk persille og server direkte fra gryden – varm, uformel og fuld af smag.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Nordmad – hverdagsmad uden regler, bare ro, varme og smag.
Detaljer
Næring
Kalorier
520kcal
Protein
24g
Fedt
25g
Kulhydrat
46g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



