
Vegetarisk hverdagsret
Stegt kål og falafler med urtedressing
En mild og mættende ret med stegt kål, gyldne falafler og en frisk urtedressing — enkel, grøn og rolig hverdagsmad.
EverydayHverdagFamilietidDinnerSund resetHverdagsmad
0.0 (0)
45 min total
4 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
Falafler
- 240 g Kikærter, drænet
- 240 g Bønner, drænet
- 1 stk Løg, finthakket
- 2 fed Hvidløg, presset
- 1 stk Gulerod, revet
- 2 spsk Mel eller rasp
- 2 spsk Olie
- 0.5 tsk Bouillonpulver
- 1 tsk Salt
- 1 knsp Peber
Stegt kål
- 0.5 stk Hvidkål, snittet
- 1 stk Løg, både
- 1 spsk Smør eller olie
- 1 skv Citron, saft
- 1 tsk Salt
Urtedressing
- 2 dl Letmælks- eller naturel yoghurt
- 1 fed Hvidløg, presset
- 1 spsk Purløg, finthakket
- 0.5 tsk Salt
- 1 skv Citron eller æbleeddike
Fremgangsmåde
Falafler
- 1
Blend eller mos
Massen skal være grov, ikke puré.
SkålGaffel - 2
Rør farsen
Justér med lidt ekstra mel hvis farsen er våd.
SkålSke - 3
Form kugler
Form 12–14 små falafler
Ske - 4
Steg eller bag
Steg ca. 3 min. pr. side eller bag 20 min. ved 200°C.
6 minMedium heatPandeSpatel
- 1
Stegt kål
- 5
Opvarm pande
Varm olie eller smør op
1 minMedium heatPande - 6
Steg grønt
Kålen skal være blød og let karamelliseret.
8 minMedium heatPandeSpatel - 7
Smag til
Tilsæt salt, peber og citron
Ske
- 5
Urtedressing
- 8
Rør sammen
Smag til med citron eller eddike.
SkålSke
- 8
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
N
Nordmad
Nordisk hverdagsmad med ro.
Detaljer
Næring
Kalorier
480kcal
Protein
18g
Fedt
12g
Kulhydrat
68g
Portionsstørrelse
380g
Variationer
Smag
- Ekstra citron
- Mere hvidløg
Sundhed
- Bagte falafler
- Ekstra grønt



