Tarteletter med linse-karryfyld
Hovedret

Tarteletter med linse-karryfyld

Cremede tarteletter fyldt med linser, grøntsager og mild karry i kokosmælk – en plantebaseret version af den klassiske høns i asparges.

TraditionelHverdagHovedretVegetarNordisk fusiontarteletter
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
3 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 6 stk tarteletskaller
  • 150 g grønne linser (ukogte)
  • 1 stk løg
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk porre
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk karrypulver
  • 1 spsk olie
  • 400 ml kokosmælk
  • 100 ml grøntsagsbouillon
  • 1 tsk majsstivelse (valgfrit, til jævning)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 1 håndfuld frisk persille (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog linser

    Hæld vandet fra og sæt til side.

    25 min
    100°C
  2. 2

    Forbered grøntsager

    Hold grøntsagerne klar ved siden af panden.

    5 min
  3. 3

    Sautér grøntsager

    Karryen må ikke brænde på.

    3 min
    Medium heat
  4. 4

    Tilsæt grøntsager og linser

    Lad det stege et par minutter, så smagen sætter sig.

    3 min
    Medium heat
  5. 5

    Tilsæt væske og simr

    Tilsæt evt. majsstivelse udrørt i lidt vand for ekstra cremet konsistens.

    10 min
    High heat
  6. 6

    Smag til

    Smagen skal være mild, rund og cremet.

    2 min
  7. 7

    Varm tarteletter

    Hold øje med, at de ikke bliver mørke.

    4 min
    180°C
  8. 8

    Server

    Server straks mens skallerne er sprøde og fyldet varmt.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Madentusiast med fokus på plantebaserede versioner af danske klassikere.

Detaljer

Næring

Kalorier

0kcal

Protein

0g

Fedt

0g

Kulhydrat

0g

Portionsstørrelse

250g

Variationer

Smag

  • Tilsæt æbletern for en frisk sødme.
  • Brug lidt karrypasta i stedet for karrypulver for mere dybde.

Sundhed

  • Standard