
Hovedret
Tarteletter med linse-karryfyld
Cremede tarteletter fyldt med linser, grøntsager og mild karry i kokosmælk – en plantebaseret version af den klassiske høns i asparges.
TraditionelHverdagHovedretVegetarNordisk fusiontarteletter
0.0 (0)
3 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 6 stk tarteletskaller
- 150 g grønne linser (ukogte)
- 1 stk løg
- 2 stk gulerødder
- 1 stk porre
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk karrypulver
- 1 spsk olie
- 400 ml kokosmælk
- 100 ml grøntsagsbouillon
- 1 tsk majsstivelse (valgfrit, til jævning)
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
- 1 håndfuld frisk persille (til pynt)
Fremgangsmåde
- 1
Kog linser
Hæld vandet fra og sæt til side.
25 min100°C - 2
Forbered grøntsager
Hold grøntsagerne klar ved siden af panden.
5 min - 3
Sautér grøntsager
Karryen må ikke brænde på.
3 minMedium heat - 4
Tilsæt grøntsager og linser
Lad det stege et par minutter, så smagen sætter sig.
3 minMedium heat - 5
Tilsæt væske og simr
Tilsæt evt. majsstivelse udrørt i lidt vand for ekstra cremet konsistens.
10 minHigh heat - 6
Smag til
Smagen skal være mild, rund og cremet.
2 min - 7
Varm tarteletter
Hold øje med, at de ikke bliver mørke.
4 min180°C - 8
Server
Server straks mens skallerne er sprøde og fyldet varmt.
2 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Madentusiast med fokus på plantebaserede versioner af danske klassikere.
Detaljer
Næring
Kalorier
0kcal
Protein
0g
Fedt
0g
Kulhydrat
0g
Portionsstørrelse
250g
Variationer
Smag
- Tilsæt æbletern for en frisk sødme.
- Brug lidt karrypasta i stedet for karrypulver for mere dybde.
Sundhed
- Standard



