Græsk Pastasalat med Frikadeller & Basilikumdressing
Hovedret

Græsk Pastasalat med Frikadeller & Basilikumdressing

En frisk og cremet græsk pastasalat med saftige frikadeller, grøntsager, feta og hjemmelavet basilikumdressing – perfekt til både aftensmad og madpakke.

TraditionelHverdagLunchHovedretStandardNordisk-græsk fusion
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 300 g pasta (fx penne eller fusilli)
  • 200 g cherrytomater
  • 0.5 stk agurk
  • 0.5 stk rødløg
  • 100 g fetaost
  • 50 g sorte oliven (uden sten)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 stk æg
  • 2 spsk rasp eller havregryn
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 0.5 stk løg (revet)
  • 1 spsk smør eller olie til stegning
  • 200 g græsk yoghurt (10%)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citron (saft)
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog pastaen

    Kog pastaen al dente i saltet vand, hæld vandet fra, og skyl med koldt vand. Lad den køle af.

    10 min
    100°C
  2. 2

    Lav frikadellefarsen

    Rør kød, æg, rasp, mælk, løg, salt og peber sammen. Form små frikadeller.

    5 min
  3. 3

    Steg frikadellerne

    Steg frikadellerne på en pande i smør eller olie i 6-8 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem køle af.

    8 min
    Medium heat
  4. 4

    Lav basilikumdressingen

    Blend yoghurt, basilikum, hvidløg, citron, olivenolie, salt og peber til en jævn dressing.

    3 min
  5. 5

    Bland pastasalaten

    Vend pasta med tomater, agurk, rødløg, oliven og feta. Tilsæt dressingen og bland forsigtigt.

    3 min
  6. 6

    Servering

    Anret pastasalaten i en skål eller på tallerkener, top med frikadeller og lidt ekstra basilikum.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

En frisk hverdagsfavorit, der kombinerer nordisk enkelhed med græsk varme.

Detaljer

Næring

Kalorier

620kcal

Protein

35g

Fedt

28g

Kulhydrat

55g

Portionsstørrelse

400g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard