Græskarsuppe med Kokos & Lime
Hovedret

Græskarsuppe med Kokos & Lime

En cremet og aromatisk græskarsuppe med kokosmælk, lime og et strejf af ingefær – varmende, fyldig og frisk på én gang.

TraditionelHverdagForårMortensaftenHovedretVegetar
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 800 g hokkaido græskar
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær (revet)
  • 2 stk gulerødder
  • 400 ml kokosmælk
  • 600 ml grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk saft af lime
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.3 tsk evt. chili (finthakket, valgfrit)
  • 2 spsk græskarkerner til topping

Fremgangsmåde

  1. 1

    Klargør grøntsagerne

    Skræl græskaret og skær det i tern. Hak løg, hvidløg og gulerødder groft.

    10 min
  2. 2

    Svits grøntsagerne

    Varm olivenolie i en gryde, og svits løg, hvidløg, ingefær, gulerødder og græskar i 5-7 minutter, til de begynder at dufte sødligt.

    7 min
    Medium heat
  3. 3

    Tilsæt væske og kog

    Hæld bouillon og kokosmælk i gryden. Lad suppen småkoge i 20 minutter, indtil grøntsagerne er helt møre.

    20 min
    Low heat
  4. 4

    Blend suppen

    Blend suppen glat med en stavblender. Smag til med lime, salt, peber og evt. lidt chili.

    5 min
  5. 5

    Servering

    Server den varme suppe i skåle med ristede græskarkerner og evt. et dryp kokosmælk på toppen.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

En efterårsfavorit i NordMad – cremet, farverig og fuld af rolig varme.

Detaljer

Næring

Kalorier

250kcal

Protein

5g

Fedt

18g

Kulhydrat

16g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard