
Græskarsuppe med Kokos & Lime
En cremet og aromatisk græskarsuppe med kokosmælk, lime og et strejf af ingefær – varmende, fyldig og frisk på én gang.
Ingredienser
- 800 g hokkaido græskar
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk frisk ingefær (revet)
- 2 stk gulerødder
- 400 ml kokosmælk
- 600 ml grøntsagsbouillon
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk saft af lime
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk friskkværnet peber
- 0.3 tsk evt. chili (finthakket, valgfrit)
- 2 spsk græskarkerner til topping
Fremgangsmåde
- 1
Klargør grøntsagerne
Skræl græskaret og skær det i tern. Hak løg, hvidløg og gulerødder groft.
10 min - 2
Svits grøntsagerne
Varm olivenolie i en gryde, og svits løg, hvidløg, ingefær, gulerødder og græskar i 5-7 minutter, til de begynder at dufte sødligt.
7 minMedium heat - 3
Tilsæt væske og kog
Hæld bouillon og kokosmælk i gryden. Lad suppen småkoge i 20 minutter, indtil grøntsagerne er helt møre.
20 minLow heat - 4
Blend suppen
Blend suppen glat med en stavblender. Smag til med lime, salt, peber og evt. lidt chili.
5 min - 5
Servering
Server den varme suppe i skåle med ristede græskarkerner og evt. et dryp kokosmælk på toppen.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
En efterårsfavorit i NordMad – cremet, farverig og fuld af rolig varme.
Detaljer
Næring
Kalorier
250kcal
Protein
5g
Fedt
18g
Kulhydrat
16g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



