
Hønsekødssuppe med kød- & melboller
Den slags mad, der føles som omsorg. Når vejret er tungt, eller alle trænger til noget varmt. Kød- og melboller, grøntsager og et stykke flutes – mere behøver det ikke at være.
Ingredienser
- 600 g hønsekød (evt. kyllingelår eller bryst)
- 1.5 l vand
- 3 stk gulerødder
- 1 stk porre
- 1 stk pastinak eller persillerod
- 2 stk bladselleri
- 2 stk bouillonterning (kylling)
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peber
- 1 spsk persille (frisk, hakket)
- 25 g smør
- 2 spsk mel
- 1 dl mælk
- 1 stk æg
- 1 knsp revet muskatnød
- 250 g hakket svinekød (til kødboller)
Fremgangsmåde
- 1
Kog hønsekødet
Kom hønsekød, vand og bouillonterninger i en gryde. Kog op, skum af og lad simre 45 minutter.
45 minMedium heat - 2
Lav grøntsagerne klar
Skær gulerødder, porre, selleri og pastinak i små stykker.
10 min - 3
Kød- og melboller
Rør svinekødet med salt og peber. Til melbollerne smeltes smør, røres med mel og mælk, derefter æg og muskat. Form små boller og kog dem kort i letsaltet vand.
15 min100°C - 4
Saml suppen
Tag hønsekødet op, pluk det i stykker og læg grøntsagerne i suppen. Kog 10 min, tilsæt derefter kød- og melboller samt kødet igen.
15 minMedium heat - 5
Servering
Smag til med salt og peber. Server med frisk persille og et stykke flute.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Nordmad – mad der samler, varmer og dufter af ro.
Detaljer
Næring
Kalorier
390kcal
Protein
30g
Fedt
18g
Kulhydrat
25g
Portionsstørrelse
450g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



