Hønsekødssuppe med kød- & melboller
Hovedret

Hønsekødssuppe med kød- & melboller

Den slags mad, der føles som omsorg. Når vejret er tungt, eller alle trænger til noget varmt. Kød- og melboller, grøntsager og et stykke flutes – mere behøver det ikke at være.

TraditionelHverdagWeekendHovedretStandardDansk
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 600 g hønsekød (evt. kyllingelår eller bryst)
  • 1.5 l vand
  • 3 stk gulerødder
  • 1 stk porre
  • 1 stk pastinak eller persillerod
  • 2 stk bladselleri
  • 2 stk bouillonterning (kylling)
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peber
  • 1 spsk persille (frisk, hakket)
  • 25 g smør
  • 2 spsk mel
  • 1 dl mælk
  • 1 stk æg
  • 1 knsp revet muskatnød
  • 250 g hakket svinekød (til kødboller)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog hønsekødet

    Kom hønsekød, vand og bouillonterninger i en gryde. Kog op, skum af og lad simre 45 minutter.

    45 min
    Medium heat
  2. 2

    Lav grøntsagerne klar

    Skær gulerødder, porre, selleri og pastinak i små stykker.

    10 min
  3. 3

    Kød- og melboller

    Rør svinekødet med salt og peber. Til melbollerne smeltes smør, røres med mel og mælk, derefter æg og muskat. Form små boller og kog dem kort i letsaltet vand.

    15 min
    100°C
  4. 4

    Saml suppen

    Tag hønsekødet op, pluk det i stykker og læg grøntsagerne i suppen. Kog 10 min, tilsæt derefter kød- og melboller samt kødet igen.

    15 min
    Medium heat
  5. 5

    Servering

    Smag til med salt og peber. Server med frisk persille og et stykke flute.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad – mad der samler, varmer og dufter af ro.

Detaljer

Næring

Kalorier

390kcal

Protein

30g

Fedt

18g

Kulhydrat

25g

Portionsstørrelse

450g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard