
Vegetarisk hverdagsret
Kartoffelfrikadeller med grøntsagssauté og urtecreme
Bløde kartoffelfrikadeller med letstegt grønt og en frisk urtecreme — varm, simpel og ærlig hverdagsmad.
EverydayHverdagFamilietidDinnerEfterårVinter
0.0 (0)
40 min total
4 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
Kartoffelfrikadeller
- 650 g Kogte kartofler
- 1 stk Løg, revet
- 1 stk Æg
- 2 spsk Mel eller rasp
- 1 tsk Bouillonpulver eller salt
- 1 knsp Peber
Grøntsagssauté
- 0.5 stk Hvidkål, snittet
- 2 stk Gulerødder
- 1 stk Løg
- 1 spsk Smør eller olie
- 1 skv Citron (til smag)
Urtecreme
- 2 dl Letmælks- eller naturel yoghurt
- 1 spsk Purløg, finthakket
- 1 fed Hvidløg, presset
- 1 tsk Salt
Fremgangsmåde
Kartoffelfrikadeller
- 1
Mos kartofler
Mosen må gerne have lidt struktur.
SkålGaffel - 2
Rør farsen
Tilsæt evt. lidt ekstra mel hvis farsen er for våd.
SkeSkål - 3
Form frikadeller
Ca. 8–10 stk.
Ske - 4
Steg frikadellerne
Steg 3–4 min. pr. side i olie eller smør.
8 minMedium heatPandeSpatel
- 1
Grøntsagssauté
- 5
Opvarm pande
Varm smør eller olie op
1 minMedium heatPande - 6
Sautér grøntsager
Let karamelliseret men stadig med bid.
8 minMedium heatPandeSpatel - 7
Smag til
Citron giver friskhed.
Ske
- 5
Urtecreme
- 8
Rør creme sammen
Smag til med salt og citron.
SkålSke
- 8
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
N
Nordmad
Nordisk hverdagsmad med ro.
Detaljer
Næring
Kalorier
520kcal
Protein
16g
Fedt
14g
Kulhydrat
78g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Mere hvidløg
- Frisk citron
Sundhed
- Let yoghurtversion
- Ekstra grønt



