Linse-Bolognese
Hovedret

Linse-Bolognese

En fyldig og aromatisk vegetarisk bolognese med linser, tomat og urter – en sund og mættende ret, der smager af comfort food.

TraditionelHverdagHovedretVegetarNordisk Fusionlinse-bolognese
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 200 g røde linser
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk bladselleri
  • 2 spsk tomatpuré
  • 400 g hakkede tomater (på dåse)
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 0.5 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 50 ml evt. en sjat fløde eller kokosmælk
  • 1 håndfuld frisk basilikum (til pynt)
  • 300 g pasta
  • 30 g parmesan (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsagerne

    Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri fint.

    5 min
  2. 2

    Svits grøntsagerne

    Varm olivenolie i en gryde, og svits grøntsagerne 5-6 minutter, til de er bløde og dufter sødligt.

    6 min
    Medium heat
  3. 3

    Tilsæt tomatpuré og krydderier

    Rør tomatpuré, oregano, timian, paprika, salt og peber i, og steg 1 minut for at frigive smagen.

    1 min
    Medium heat
  4. 4

    Tilsæt linser og væske

    Tilsæt linser, hakkede tomater og bouillon. Rør rundt, og lad det småkoge i 20-25 minutter, til linserne er møre.

    25 min
    Low heat
  5. 5

    Kog pastaen

    Kog pastaen al dente i saltet vand, mens saucen simrer.

    10 min
    100°C
  6. 6

    Gør sovsen cremet

    Tilsæt evt. en sjat fløde eller kokosmælk til sidst for en rundere smag. Smag til med salt og peber.

    2 min
  7. 7

    Servering

    Server linse-bolognesen over pasta, pynt med frisk basilikum og evt. lidt revet parmesan.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad linse-bolognese – et plantebaseret hverdagsmåltid med dybde, varme og balance.

Detaljer

Næring

Kalorier

480kcal

Protein

22g

Fedt

14g

Kulhydrat

65g

Portionsstørrelse

400g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard