
Linse-Bolognese
En fyldig og aromatisk vegetarisk bolognese med linser, tomat og urter – en sund og mættende ret, der smager af comfort food.
Ingredienser
- 200 g røde linser
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk gulerødder
- 1 stk bladselleri
- 2 spsk tomatpuré
- 400 g hakkede tomater (på dåse)
- 400 ml grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 0.5 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
- 50 ml evt. en sjat fløde eller kokosmælk
- 1 håndfuld frisk basilikum (til pynt)
- 300 g pasta
- 30 g parmesan (valgfrit)
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsagerne
Hak løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri fint.
5 min - 2
Svits grøntsagerne
Varm olivenolie i en gryde, og svits grøntsagerne 5-6 minutter, til de er bløde og dufter sødligt.
6 minMedium heat - 3
Tilsæt tomatpuré og krydderier
Rør tomatpuré, oregano, timian, paprika, salt og peber i, og steg 1 minut for at frigive smagen.
1 minMedium heat - 4
Tilsæt linser og væske
Tilsæt linser, hakkede tomater og bouillon. Rør rundt, og lad det småkoge i 20-25 minutter, til linserne er møre.
25 minLow heat - 5
Kog pastaen
Kog pastaen al dente i saltet vand, mens saucen simrer.
10 min100°C - 6
Gør sovsen cremet
Tilsæt evt. en sjat fløde eller kokosmælk til sidst for en rundere smag. Smag til med salt og peber.
2 min - 7
Servering
Server linse-bolognesen over pasta, pynt med frisk basilikum og evt. lidt revet parmesan.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Nordmad linse-bolognese – et plantebaseret hverdagsmåltid med dybde, varme og balance.
Detaljer
Næring
Kalorier
480kcal
Protein
22g
Fedt
14g
Kulhydrat
65g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



