
Hovedret
Linsegryde med Kokos, Karry og Grøntsager
En varmende og cremet linsegryde med kokosmælk, karry og sprøde grøntsager – nem at lave, mættende og fuld af smag.
TraditionelHverdagWeekendHovedretVegetarLaktosefri
0.0 (0)
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 250 g røde linser
- 400 ml kokosmælk
- 300 ml vand eller grøntsagsbouillon
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk gulerødder
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 spsk frisk ingefær
- 2 tsk karrypulver
- 1 tsk spidskommen
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
- 0.5 stk lime
- 1 håndfuld frisk koriander (valgfri)
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsager
Jo mindre stykker, jo hurtigere tilberedning.
5 min - 2
Sautér aromater
Karryen skal lige 'brændes af' for at frigive aromaerne.
4 minMedium heat - 3
Tilsæt linser og væske
Skru derefter ned for varmen.
2 minHigh heat - 4
Kog gryden færdig
Rør jævnligt så den ikke brænder på.
20 minLow heat - 5
Tilsæt grøntsager
Grøntsagerne skal bevare lidt bid.
5 minLow heat - 6
Smag til og server
Server straks med ris eller naanbrød.
2 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Frontend-udvikler og madentusiast med passion for hverdagsmad og plantebaseret køkken.
Detaljer
Næring
Kalorier
420kcal
Protein
17g
Fedt
18g
Kulhydrat
40g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Tilsæt lidt chili eller cayenne for en stærkere version
- Brug grøn karrypasta i stedet for karrypulver for mere friskhed
Kulturelt
- Server med naanbrød for et indisk twist
- Brug rodfrugter i stedet for peberfrugt for nordisk vinterudgave
Sundhed
- Erstat kokosmælk med light-version for færre kalorier
- Tilsæt spinat eller grønkål til sidst for ekstra næring



