Linsegryde med Kokos, Karry og Grøntsager
Hovedret

Linsegryde med Kokos, Karry og Grøntsager

En varmende og cremet linsegryde med kokosmælk, karry og sprøde grøntsager – nem at lave, mættende og fuld af smag.

TraditionelHverdagWeekendHovedretVegetarLaktosefri
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 250 g røde linser
  • 400 ml kokosmælk
  • 300 ml vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 2 tsk karrypulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 stk lime
  • 1 håndfuld frisk koriander (valgfri)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsager

    Jo mindre stykker, jo hurtigere tilberedning.

    5 min
  2. 2

    Sautér aromater

    Karryen skal lige 'brændes af' for at frigive aromaerne.

    4 min
    Medium heat
  3. 3

    Tilsæt linser og væske

    Skru derefter ned for varmen.

    2 min
    High heat
  4. 4

    Kog gryden færdig

    Rør jævnligt så den ikke brænder på.

    20 min
    Low heat
  5. 5

    Tilsæt grøntsager

    Grøntsagerne skal bevare lidt bid.

    5 min
    Low heat
  6. 6

    Smag til og server

    Server straks med ris eller naanbrød.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Frontend-udvikler og madentusiast med passion for hverdagsmad og plantebaseret køkken.

Detaljer

Næring

Kalorier

420kcal

Protein

17g

Fedt

18g

Kulhydrat

40g

Portionsstørrelse

400g

Variationer

Smag

  • Tilsæt lidt chili eller cayenne for en stærkere version
  • Brug grøn karrypasta i stedet for karrypulver for mere friskhed

Kulturelt

  • Server med naanbrød for et indisk twist
  • Brug rodfrugter i stedet for peberfrugt for nordisk vinterudgave

Sundhed

  • Erstat kokosmælk med light-version for færre kalorier
  • Tilsæt spinat eller grønkål til sidst for ekstra næring