Nordmad Pita med Grønt & Dressing
Hovedret

Nordmad Pita med Grønt & Dressing

En frisk og mættende pita fyldt med sprøde grøntsager, cremet dressing og et strejf af citron – en moderne, nordisk fortolkning af en klassiker.

TraditionelHverdagLunchEarth DayHurtig aftensmadComfort food
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
2 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 4 stk pitabrød (gerne fuldkorn)
  • 100 g salat (fx romaine eller hjertesalat)
  • 0.5 stk agurk
  • 150 g cherrytomater
  • 0.5 stk rødløg
  • 1 stk avocado
  • 1 håndfuld frisk persille eller basilikum
  • 200 g evt. kylling, falafel eller halloumi
  • 150 g græsk yoghurt (10%)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 0.5 stk citron (skal og saft)
  • 1 tsk honning
  • 0.5 tsk dijonsennep
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsagerne

    Skyl og snit alle grøntsagerne: salat i strimler, tomater i halve, rødløg i tynde skiver, agurk i tern og avocado i skiver.

    5 min
  2. 2

    Lav dressingen

    Rør yoghurt, hvidløg, citron, honning, dijonsennep, salt og peber sammen. Smag til og sæt på køl.

    3 min
  3. 3

    Varm pitaerne

    Varm pitaerne kort i ovnen eller på brødrister, så de bliver bløde og let sprøde.

    3 min
    180°C
  4. 4

    Fyld pitaerne

    Skær et hul i pitaerne, og fyld med salat, grøntsager og evt. kylling, falafel eller halloumi. Top med dressing og friske urter.

    5 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad pita – enkel, grøn og fuld af frisk energi til hverdag eller picnic.

Detaljer

Næring

Kalorier

520kcal

Protein

24g

Fedt

26g

Kulhydrat

42g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard