
Hovedret
Nordmad Pita med Grønt & Dressing
En frisk og mættende pita fyldt med sprøde grøntsager, cremet dressing og et strejf af citron – en moderne, nordisk fortolkning af en klassiker.
TraditionelHverdagLunchEarth DayHurtig aftensmadComfort food
0.0 (0)
2 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
- 4 stk pitabrød (gerne fuldkorn)
- 100 g salat (fx romaine eller hjertesalat)
- 0.5 stk agurk
- 150 g cherrytomater
- 0.5 stk rødløg
- 1 stk avocado
- 1 håndfuld frisk persille eller basilikum
- 200 g evt. kylling, falafel eller halloumi
- 150 g græsk yoghurt (10%)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 0.5 stk citron (skal og saft)
- 1 tsk honning
- 0.5 tsk dijonsennep
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk sort peber
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsagerne
Skyl og snit alle grøntsagerne: salat i strimler, tomater i halve, rødløg i tynde skiver, agurk i tern og avocado i skiver.
5 min - 2
Lav dressingen
Rør yoghurt, hvidløg, citron, honning, dijonsennep, salt og peber sammen. Smag til og sæt på køl.
3 min - 3
Varm pitaerne
Varm pitaerne kort i ovnen eller på brødrister, så de bliver bløde og let sprøde.
3 min180°C - 4
Fyld pitaerne
Skær et hul i pitaerne, og fyld med salat, grøntsager og evt. kylling, falafel eller halloumi. Top med dressing og friske urter.
5 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Nordmad pita – enkel, grøn og fuld af frisk energi til hverdag eller picnic.
Detaljer
Næring
Kalorier
520kcal
Protein
24g
Fedt
26g
Kulhydrat
42g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



