Rød Pesto med Soltørrede Tomater og Parmesan
Forret

Rød Pesto med Soltørrede Tomater og Parmesan

En kraftfuld og cremet rød pesto lavet på soltørrede tomater, hvidløg, parmesan og ristede mandler. Perfekt til pasta, brød, sandwich og marinader.

TraditionelHverdagWeekendForretVegetarLow carb
Indkøbsliste
Rate:
4.0 (1)
6 portioner
Meget nem

Ingredienser

portioner
  • 150 g soltørrede tomater i olie
  • 40 g ristede mandler
  • 40 g revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 80 ml olivenolie (ekstra jomfru)
  • 0.5 stk citron (saft)
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 0.5 tsk salt
  • 0.3 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered ingredienser

    Det fremhæver den nøddeagtige smag.

    3 min
    Medium heat
  2. 2

    Blend pestoen

    Blend kort for en grov struktur eller længere for en glat konsistens.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt olie

    Juster mængden af olie efter ønsket tykkelse.

    2 min
  4. 4

    Smag til og opbevar

    Opbevar på køl – holder sig frisk i op til en uge.

    1 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Frontend-udvikler og madentusiast med fokus på moderne nordisk mad og italiensk inspiration.

Detaljer

Næring

Kalorier

190kcal

Protein

4g

Fedt

17g

Kulhydrat

4g

Portionsstørrelse

30g

Variationer

Smag

  • Tilsæt lidt chili eller røget paprika for varme og dybde
  • Erstat basilikum med frisk oregano for mere middelhavssmag

Kulturelt

  • Brug danske soltørrede tomater og rapsolie for en nordisk version
  • Tilsæt lidt frisk timian for et rustikt twist

Sundhed

  • Brug mindre olie og ekstra citronsaft for lettere version
  • Erstat parmesan med gærflager for en vegansk variant