
Forret
Rød Pesto med Soltørrede Tomater og Parmesan
En kraftfuld og cremet rød pesto lavet på soltørrede tomater, hvidløg, parmesan og ristede mandler. Perfekt til pasta, brød, sandwich og marinader.
TraditionelHverdagWeekendForretVegetarLow carb
4.0 (1)
6 portioner
Meget nem
Ingredienser
portioner
- 150 g soltørrede tomater i olie
- 40 g ristede mandler
- 40 g revet parmesan
- 1 fed hvidløg
- 80 ml olivenolie (ekstra jomfru)
- 0.5 stk citron (saft)
- 1 spsk tomatpuré
- 1 tsk balsamicoeddike
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 0.5 tsk salt
- 0.3 tsk sort peber
Fremgangsmåde
- 1
Forbered ingredienser
Det fremhæver den nøddeagtige smag.
3 minMedium heat - 2
Blend pestoen
Blend kort for en grov struktur eller længere for en glat konsistens.
2 min - 3
Tilsæt olie
Juster mængden af olie efter ønsket tykkelse.
2 min - 4
Smag til og opbevar
Opbevar på køl – holder sig frisk i op til en uge.
1 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Frontend-udvikler og madentusiast med fokus på moderne nordisk mad og italiensk inspiration.
Detaljer
Næring
Kalorier
190kcal
Protein
4g
Fedt
17g
Kulhydrat
4g
Portionsstørrelse
30g
Variationer
Smag
- Tilsæt lidt chili eller røget paprika for varme og dybde
- Erstat basilikum med frisk oregano for mere middelhavssmag
Kulturelt
- Brug danske soltørrede tomater og rapsolie for en nordisk version
- Tilsæt lidt frisk timian for et rustikt twist
Sundhed
- Brug mindre olie og ekstra citronsaft for lettere version
- Erstat parmesan med gærflager for en vegansk variant



