Sød og Glat Tomatsuppe med Hvidløgsbaguette
Hovedret

Sød og Glat Tomatsuppe med Hvidløgsbaguette

En cremet og mild tomatsuppe med naturlig sødme fra bagte tomater og gulerødder – serveret med sprødt hvidløgsbaguette.

TraditionelHverdagHovedretVegetarEuropæisktomatsuppe
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 800 g modne tomater
  • 2 stk gulerødder (skrællede og skåret i skiver)
  • 1 stk løg (hakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk tomatpuré
  • 800 ml grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde (eller kokosmælk)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bag tomater og gulerødder

    Det fremhæver den naturlige sødme i grøntsagerne.

    20 min
    200°C
  2. 2

    Sautér løg og hvidløg

    Undgå at brune hvidløget.

    5 min
    Medium heat
  3. 3

    Kog suppen

    Rør af og til, så den ikke brænder på.

    15 min
    100°C
  4. 4

    Blend og smag til

    Suppen skal være fløjlsblød og sødlig uden at virke tung.

    5 min
    Low heat
  5. 5

    Hvidløgsbaguette

    Top evt. med lidt persille for farve.

    8 min
    200°C
  6. 6

    Servering

    Et dryp olivenolie på toppen giver flot finish.

    2 min
    High heat

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Madentusiast med fokus på nordisk comfort food og simple hverdagsretter.

Detaljer

Næring

Kalorier

280kcal

Protein

6g

Fedt

14g

Kulhydrat

32g

Portionsstørrelse

400g

Variationer

Smag

  • Tilsæt et drys chili for en let varme.
  • Erstat honning med balsamico for dybere smag.

Sundhed

  • Standard