
Hovedret
Sød og Glat Tomatsuppe med Hvidløgsbaguette
En cremet og mild tomatsuppe med naturlig sødme fra bagte tomater og gulerødder – serveret med sprødt hvidløgsbaguette.
TraditionelHverdagHovedretVegetarEuropæisktomatsuppe
0.0 (0)
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 800 g modne tomater
- 2 stk gulerødder (skrællede og skåret i skiver)
- 1 stk løg (hakket)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk tomatpuré
- 800 ml grøntsagsbouillon
- 1 dl fløde (eller kokosmælk)
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
Fremgangsmåde
- 1
Bag tomater og gulerødder
Det fremhæver den naturlige sødme i grøntsagerne.
20 min200°C - 2
Sautér løg og hvidløg
Undgå at brune hvidløget.
5 minMedium heat - 3
Kog suppen
Rør af og til, så den ikke brænder på.
15 min100°C - 4
Blend og smag til
Suppen skal være fløjlsblød og sødlig uden at virke tung.
5 minLow heat - 5
Hvidløgsbaguette
Top evt. med lidt persille for farve.
8 min200°C - 6
Servering
Et dryp olivenolie på toppen giver flot finish.
2 minHigh heat
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Madentusiast med fokus på nordisk comfort food og simple hverdagsretter.
Detaljer
Næring
Kalorier
280kcal
Protein
6g
Fedt
14g
Kulhydrat
32g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Tilsæt et drys chili for en let varme.
- Erstat honning med balsamico for dybere smag.
Sundhed
- Standard



