Cremet Svamperisotto med Timian og Hasselnødder
Hovedret

Cremet Svamperisotto med Timian og Hasselnødder

En silkeblød risotto med svampe, frisk timian og ristede hasselnødder – en moderne nordisk klassiker, der kombinerer dyb umami med cremet konsistens.

TraditionelHverdagWeekendHovedretAftensmadVegetar
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Mellem

Ingredienser

portioner
  • 300 g risottoris (arborio)
  • 250 g champignon
  • 150 g kantareller
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 40 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk timian
  • 50 g revet parmesan
  • 40 g ristede hasselnødder
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsager

    Brug en fugtig klud til at rengøre svampene frem for at skylle dem.

    5 min
  2. 2

    Sautér svampe

    Tag halvdelen af svampene fra til pynt.

    8 min
    Medium heat
  3. 3

    Tilsæt løg og ris

    Rør konstant for at undgå at risene brænder på.

    4 min
    Medium heat
  4. 4

    Deglacér med vin

    Vinen giver risottoen en frisk syre og aroma.

    2 min
    High heat
  5. 5

    Tilsæt bouillon gradvist

    Risottoen skal være flydende, men stadig have bid.

    20 min
    Medium heat
  6. 6

    Afslut risottoen

    Smag til med salt og peber.

    2 min
  7. 7

    Servering

    Dryp evt. lidt olivenolie over ved servering.

    3 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Frontend-udvikler og madentusiast med passion for moderne nordisk hverdagsmad.

Detaljer

Næring

Kalorier

510kcal

Protein

15g

Fedt

22g

Kulhydrat

58g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Tilsæt et skvæt citronsaft for friskhed
  • Udskift timian med rosmarin for kraftigere smag

Kulturelt

  • Top med danske tørrede svampe for nordisk touch
  • Brug smørstegt porre i stedet for løg for en sødere smag

Sundhed

  • Erstat halvdelen af risene med perlebyg for mere fiber
  • Brug gærflager i stedet for parmesan for et vegansk alternativ