
Hovedret
Cremet Svamperisotto med Timian og Hasselnødder
En silkeblød risotto med svampe, frisk timian og ristede hasselnødder – en moderne nordisk klassiker, der kombinerer dyb umami med cremet konsistens.
TraditionelHverdagWeekendHovedretAftensmadVegetar
0.0 (0)
4 portioner
Mellem
Ingredienser
portioner
- 300 g risottoris (arborio)
- 250 g champignon
- 150 g kantareller
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dl hvidvin
- 40 g smør
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk timian
- 50 g revet parmesan
- 40 g ristede hasselnødder
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsager
Brug en fugtig klud til at rengøre svampene frem for at skylle dem.
5 min - 2
Sautér svampe
Tag halvdelen af svampene fra til pynt.
8 minMedium heat - 3
Tilsæt løg og ris
Rør konstant for at undgå at risene brænder på.
4 minMedium heat - 4
Deglacér med vin
Vinen giver risottoen en frisk syre og aroma.
2 minHigh heat - 5
Tilsæt bouillon gradvist
Risottoen skal være flydende, men stadig have bid.
20 minMedium heat - 6
Afslut risottoen
Smag til med salt og peber.
2 min - 7
Servering
Dryp evt. lidt olivenolie over ved servering.
3 min
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Frontend-udvikler og madentusiast med passion for moderne nordisk hverdagsmad.
Detaljer
Næring
Kalorier
510kcal
Protein
15g
Fedt
22g
Kulhydrat
58g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Tilsæt et skvæt citronsaft for friskhed
- Udskift timian med rosmarin for kraftigere smag
Kulturelt
- Top med danske tørrede svampe for nordisk touch
- Brug smørstegt porre i stedet for løg for en sødere smag
Sundhed
- Erstat halvdelen af risene med perlebyg for mere fiber
- Brug gærflager i stedet for parmesan for et vegansk alternativ



