Linsesuppe med citron og chili
Hovedret

Linsesuppe med citron og chili

En varmende og aromatisk linsesuppe med et strejf af citron og chili – fyldig, krydret og frisk på én gang. En nem og nærende hverdagssuppe, der giver varme fra inderst til yderst.

ModerneVinterHverdagComfort foodSuppeVegetarisk
Indkøbsliste
Rate:
4.9 (168)
45 min total
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 200 g Røde linser
  • 1 stk Løg
  • 2 stk Hvidløg
  • 2 stk Gulerødder
  • 1 stk Rød chili
  • 1 tsk Karrypulver
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 l Grøntsagsbouillon
  • 200 ml Kokosmælk
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 stk Citron
  • 0.5 tsk Salt
  • 0.3 tsk Friskkværnet peber
  • 1 bundt Frisk koriander (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered grøntsagerne

    Hak løg, hvidløg og chili fint. Skær gulerødder i små tern.

    10 min
    KnivSkærebrætSkål
  2. 2

    Svits krydderierne

    Varm olivenolie i en gryde, og svits løg, hvidløg, chili, karry og spidskommen i et par minutter, til duften frigives.

    5 min
    Medium heat
    GrydeSke
  3. 3

    Tilsæt linser og grøntsager

    Kom gulerødder og røde linser i gryden, og rør det hele godt sammen med krydderierne.

    3 min
    Medium heat
    GrydeSke
  4. 4

    Kog suppen

    Hæld bouillon og kokosmælk i gryden, og lad suppen simre i ca. 25 minutter, til linserne er møre og suppen cremet.

    25 min
    Low heat
    GrydeSke

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.

Detaljer

Næring

Kalorier

260kcal

Protein

11g

Fedt

12g

Kulhydrat

22g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Med karry og ingefær
  • Med tomat
  • Med kokos og lime

Sundhed

  • Uden kokosmælk
  • Med ekstra grønt