
Hovedret
Linsesuppe med citron og chili
En varmende og aromatisk linsesuppe med et strejf af citron og chili – fyldig, krydret og frisk på én gang. En nem og nærende hverdagssuppe, der giver varme fra inderst til yderst.
ModerneVinterHverdagComfort foodSuppeVegetarisk
4.9 (168)
45 min total
4 portioner
Nem
Ingredienser
portioner
- 200 g Røde linser
- 1 stk Løg
- 2 stk Hvidløg
- 2 stk Gulerødder
- 1 stk Rød chili
- 1 tsk Karrypulver
- 1 tsk Spidskommen
- 1 l Grøntsagsbouillon
- 200 ml Kokosmælk
- 1 spsk Olivenolie
- 1 stk Citron
- 0.5 tsk Salt
- 0.3 tsk Friskkværnet peber
- 1 bundt Frisk koriander (til pynt)
Fremgangsmåde
- 1
Forbered grøntsagerne
Hak løg, hvidløg og chili fint. Skær gulerødder i små tern.
10 minKnivSkærebrætSkål - 2
Svits krydderierne
Varm olivenolie i en gryde, og svits løg, hvidløg, chili, karry og spidskommen i et par minutter, til duften frigives.
5 minMedium heatGrydeSke - 3
Tilsæt linser og grøntsager
Kom gulerødder og røde linser i gryden, og rør det hele godt sammen med krydderierne.
3 minMedium heatGrydeSke - 4
Kog suppen
Hæld bouillon og kokosmælk i gryden, og lad suppen simre i ca. 25 minutter, til linserne er møre og suppen cremet.
25 minLow heatGrydeSke
Kommentarer
Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.
Kommentarer
Indlæser relaterede opskrifter...
Author
M
Michael
Madglæde i hverdagen – frisk, enkel og fuld af farve.
Detaljer
Næring
Kalorier
260kcal
Protein
11g
Fedt
12g
Kulhydrat
22g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Med karry og ingefær
- Med tomat
- Med kokos og lime
Sundhed
- Uden kokosmælk
- Med ekstra grønt



