
Cremet løgsuppe med sprødt brød
En dyb og cremet løgsuppe med karamelliserede løg, et strejf af hvidvin og frisk timian – toppet med sprødt brød og smeltet ost. En klassisk og varmende suppe til kolde aftener.
Ingredienser
- 50 g Smør
- 5 stk Store løg
- 2 fed Hvidløg
- 100 ml Tør hvidvin
- 800 ml Oksebouillon
- 1 bundt Frisk timian
- 0.5 tsk Salt
- 0.3 tsk Friskkværnet peber
- 100 ml Fløde
- 4 stk Brødskiver
- 100 g Revet ost
Fremgangsmåde
- 1
Forbered løgene
Pil løg og hvidløg. Skær løgene i tynde skiver og hak hvidløget fint.
5 minKnivSkærebræt - 2
Karamelliser løgene
Smelt smør i en stor gryde. Tilsæt løg og steg dem langsomt ved middel varme under omrøring, til de bliver gyldne og karamelliserede.
20 minMedium heatGrydeSke - 3
Tilsæt væske og krydderier
Tilsæt hvidløg og steg et minut. Hæld hvidvin på og lad den koge lidt ind. Tilsæt bouillon og timian, og lad suppen småkoge 15 minutter.
15 minMedium heatGrydeSkeMålkop - 4
Gør suppen cremet
Tag gryden af varmen, fjern timian, og rør fløden i. Smag til med salt og peber.
2 minLow heatSkeSkål - 5
Forbered brødet
Læg brødskiver på en bageplade, drys med ost, og bag dem i ovnen, til osten er smeltet og gylden.
5 min200°COvnBageplade
Kommentarer
Kommentarer
Author
Nordmad
Nordisk hverdagsmad – roligt, enkelt og ærligt.
Detaljer
Næring
Kalorier
280kcal
Protein
7g
Fedt
18g
Kulhydrat
22g
Portionsstørrelse
350ml
Variationer
Smag
- Med ostebrød
- Med hvidvin
- Uden fløde
Sundhed
- Let med mindre smør
- Vegetarisk bouillon



