Cremet løgsuppe med sprødt brød
Hovedret

Cremet løgsuppe med sprødt brød

En dyb og cremet løgsuppe med karamelliserede løg, et strejf af hvidvin og frisk timian – toppet med sprødt brød og smeltet ost. En klassisk og varmende suppe til kolde aftener.

TraditionelEfterårVinterComfort foodWeekendSuppe
Indkøbsliste
Rate:
4.7 (98)
60 min total
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 50 g Smør
  • 5 stk Store løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 100 ml Tør hvidvin
  • 800 ml Oksebouillon
  • 1 bundt Frisk timian
  • 0.5 tsk Salt
  • 0.3 tsk Friskkværnet peber
  • 100 ml Fløde
  • 4 stk Brødskiver
  • 100 g Revet ost

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered løgene

    Pil løg og hvidløg. Skær løgene i tynde skiver og hak hvidløget fint.

    5 min
    KnivSkærebræt
  2. 2

    Karamelliser løgene

    Smelt smør i en stor gryde. Tilsæt løg og steg dem langsomt ved middel varme under omrøring, til de bliver gyldne og karamelliserede.

    20 min
    Medium heat
    GrydeSke
  3. 3

    Tilsæt væske og krydderier

    Tilsæt hvidløg og steg et minut. Hæld hvidvin på og lad den koge lidt ind. Tilsæt bouillon og timian, og lad suppen småkoge 15 minutter.

    15 min
    Medium heat
    GrydeSkeMålkop
  4. 4

    Gør suppen cremet

    Tag gryden af varmen, fjern timian, og rør fløden i. Smag til med salt og peber.

    2 min
    Low heat
    SkeSkål
  5. 5

    Forbered brødet

    Læg brødskiver på en bageplade, drys med ost, og bag dem i ovnen, til osten er smeltet og gylden.

    5 min
    200°C
    OvnBageplade

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

N

Nordmad

Nordisk hverdagsmad – roligt, enkelt og ærligt.

Detaljer

Næring

Kalorier

280kcal

Protein

7g

Fedt

18g

Kulhydrat

22g

Portionsstørrelse

350ml

Variationer

Smag

  • Med ostebrød
  • Med hvidvin
  • Uden fløde

Sundhed

  • Let med mindre smør
  • Vegetarisk bouillon