
Hjemmelavet burger med karameliserede løg
Saftig hjemmelavet burger med smeltet ost, sprød salat og søde karameliserede løg. Klassisk, hyggelig og fuld af smag.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød (10-12% fedt)
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk friskkværnet peber
- 1 spsk smør eller olie til stegning
- 3 stk store løg
- 25 g smør
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk balsamicoeddike
- 1 knsp salt
- 4 stk brioche- eller burgerboller
- 4 blade salat (fx hjertesalat eller feldsalat)
- 1 stk tomat i skiver
- 4 skiver syltede agurker
- 4 skiver cheddarost
- 2 spsk mayonnaise eller aioli
- 1 tsk sennep (valgfri)
Fremgangsmåde
- 1
Lav karameliserede løg
Skær løgene i tynde skiver. Smelt smør i en pande, tilsæt løg og steg ved lav varme i 20-25 min. Tilsæt brun farin, balsamico og en knsp salt. Lad det karamellisere stille og roligt.
25 minLow heat - 2
Form og steg bøffer
Del kødet i fire portioner og form flade bøffer. Krydr med salt og peber. Steg i smør eller olie på middel-høj varme 3-4 minutter på hver side.
10 minHigh heat - 3
Smelt osten
Læg cheddar på bøfferne de sidste 30 sekunder, så osten smelter let.
1 min - 4
Rist bollerne
Del burgerbollerne og rist dem let på en tør pande eller i ovn til de er gyldne.
3 minMedium heat - 5
Saml burgeren
Smør underbollen med mayo eller aioli, læg salat, bøf med ost, karameliserede løg, tomat og agurker. Top med overbollen og servér straks.
3 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Nordmad – hverdagsmad med smag, ro og det, man faktisk har lyst til.
Detaljer
Næring
Kalorier
680kcal
Protein
35g
Fedt
42g
Kulhydrat
45g
Portionsstørrelse
450g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



