Millionbøf med kartoffelmos
Hovedret

Millionbøf med kartoffelmos

Blød kartoffelmos og varm sovs – det bliver ikke mere trygt end det. En klassiker, der dufter af ro og smager af barndom.

TraditionelHverdagFamilietidWeekendHovedretStandard
Indkøbsliste
Rate:
0.0 (0)
4 portioner
Nem

Ingredienser

portioner
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør eller olie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 400 ml vand eller oksebouillon
  • 1 tsk majsstivelse (valgfrit, til jævning)
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk sort peber
  • 800 g kartofler
  • 50 g smør
  • 150 ml mælk
  • 1 tsk salt
  • 0.3 tsk hvid peber

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forbered kartoflerne

    Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

    20 min
    100°C
  2. 2

    Lav millionbøffen

    Hak løg og hvidløg. Brun kødet i smør på en pande, tilsæt løg og hvidløg, og steg til det er gyldent.

    10 min
    High heat
  3. 3

    Tilsæt smag og sovs

    Kom tomatpuré, paprika, sojasauce og bouillon i. Lad det simre under låg i 10-15 minutter. Jævn evt. med majsstivelse.

    15 min
    Low heat
  4. 4

    Mos kartoflerne

    Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smør og mælk, og mos til en cremet konsistens. Smag til med salt og hvid peber.

    5 min
  5. 5

    Servering

    Anret en god skefuld kartoffelmos på tallerkenen og hæld millionbøf over. Server rygende varm – gerne med lidt frisk persille.

    2 min

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Nordmad – rolig mad med smag af hverdag og kærlighed.

Detaljer

Næring

Kalorier

520kcal

Protein

29g

Fedt

26g

Kulhydrat

43g

Portionsstørrelse

400g

Variationer

Smag

  • Basic

Sundhed

  • Standard