
Millionbøf med kartoffelmos
Blød kartoffelmos og varm sovs – det bliver ikke mere trygt end det. En klassiker, der dufter af ro og smager af barndom.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk smør eller olie
- 2 spsk tomatpuré
- 400 ml vand eller oksebouillon
- 1 tsk majsstivelse (valgfrit, til jævning)
- 1 tsk paprika
- 1 spsk sojasauce
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk sort peber
- 800 g kartofler
- 50 g smør
- 150 ml mælk
- 1 tsk salt
- 0.3 tsk hvid peber
Fremgangsmåde
- 1
Forbered kartoflerne
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
20 min100°C - 2
Lav millionbøffen
Hak løg og hvidløg. Brun kødet i smør på en pande, tilsæt løg og hvidløg, og steg til det er gyldent.
10 minHigh heat - 3
Tilsæt smag og sovs
Kom tomatpuré, paprika, sojasauce og bouillon i. Lad det simre under låg i 10-15 minutter. Jævn evt. med majsstivelse.
15 minLow heat - 4
Mos kartoflerne
Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smør og mælk, og mos til en cremet konsistens. Smag til med salt og hvid peber.
5 min - 5
Servering
Anret en god skefuld kartoffelmos på tallerkenen og hæld millionbøf over. Server rygende varm – gerne med lidt frisk persille.
2 min
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Nordmad – rolig mad med smag af hverdag og kærlighed.
Detaljer
Næring
Kalorier
520kcal
Protein
29g
Fedt
26g
Kulhydrat
43g
Portionsstørrelse
400g
Variationer
Smag
- Basic
Sundhed
- Standard



