
Calzone
En klassisk italiensk calzone – en indbagt pizza med fyld af tomatsovs, ost og skinke. Sprød udenpå, blød og smeltende indeni.
Ingredienser
- 500 g Hvedemel
- 1 tsk Tørgær
- 3 dl Lunkent vand
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Salt
- 200 g Tomatsovs
- 200 g Mozzarella
- 150 g Skinke i strimler
- 100 g Champignon, skåret i skiver
- 1 stk Æg til pensling
Fremgangsmåde
- 1
Lav dejen
Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olie og mel lidt ad gangen. Ælt til en smidig dej, der slipper skålen.
10 minSkålSke - 2
Hæv dejen
Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.
60 minSkålKøkkenhåndklæde - 3
Forbered fyldet
Skær mozzarella og champignon, og gør fyldet klar med tomatsovs og skinke.
10 minKnivSkærebræt - 4
Form calzonerne
Del dejen i fire dele. Rul hver ud til en cirkel, smør tomatsovs på halvdelen, og fordel fyldet. Fold dejen over og tryk kanterne sammen med en gaffel.
10 minRullepindGaffel - 5
Bag calzonerne
Pensl med æg, og bag på bagepapir ved 225°C i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
20 min225°COvnBagepladeBørste
Kommentarer
Kommentarer
Author
Michael
Mad med duft, lyd og glæde – enkle retter med sjæl.
Detaljer
Næring
Kalorier
620kcal
Protein
29g
Fedt
22g
Kulhydrat
70g
Portionsstørrelse
350g
Variationer
Smag
- Med pepperoni
- Med spinat og ricotta
- Med kylling og pesto
Sundhed
- Fuldkornsdej
- Let mozzarella



