Calzone
Hovedret

Calzone

En klassisk italiensk calzone – en indbagt pizza med fyld af tomatsovs, ost og skinke. Sprød udenpå, blød og smeltende indeni.

TraditionelWeekendComfort foodGæster & samværHovedretItaliensk
Indkøbsliste
Rate:
4.8 (189)
45 min total
4 portioner
Mellem

Ingredienser

portioner
  • 500 g Hvedemel
  • 1 tsk Tørgær
  • 3 dl Lunkent vand
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Salt
  • 200 g Tomatsovs
  • 200 g Mozzarella
  • 150 g Skinke i strimler
  • 100 g Champignon, skåret i skiver
  • 1 stk Æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. 1

    Lav dejen

    Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olie og mel lidt ad gangen. Ælt til en smidig dej, der slipper skålen.

    10 min
    SkålSke
  2. 2

    Hæv dejen

    Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den er dobbelt størrelse.

    60 min
    SkålKøkkenhåndklæde
  3. 3

    Forbered fyldet

    Skær mozzarella og champignon, og gør fyldet klar med tomatsovs og skinke.

    10 min
    KnivSkærebræt
  4. 4

    Form calzonerne

    Del dejen i fire dele. Rul hver ud til en cirkel, smør tomatsovs på halvdelen, og fordel fyldet. Fold dejen over og tryk kanterne sammen med en gaffel.

    10 min
    RullepindGaffel
  5. 5

    Bag calzonerne

    Pensl med æg, og bag på bagepapir ved 225°C i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

    20 min
    225°C
    OvnBagepladeBørste

Kommentarer

Hold en god tone i kommentarerne. Ingen reklamer, spam eller følsomme persondata.

Kommentarer

Indlæser relaterede opskrifter...

Author

M

Michael

Mad med duft, lyd og glæde – enkle retter med sjæl.

Detaljer

Næring

Kalorier

620kcal

Protein

29g

Fedt

22g

Kulhydrat

70g

Portionsstørrelse

350g

Variationer

Smag

  • Med pepperoni
  • Med spinat og ricotta
  • Med kylling og pesto

Sundhed

  • Fuldkornsdej
  • Let mozzarella